A vásárcsarnok valamennyi jelenlegi árusára vonatkozó, az új létesítménybe költözés részleteit egységes elvek mentén szabályozó ajánlati koncepcióról tárgyalt a pécsi városvezetés a vásárcsarnok árusainak képviselőivel, számolt be az egyeztetésről, utólag, sajtóközleményben a pécsi önkormányzat. Mint azt a szerdai közleményben írják, a megbeszélésen elhangzott, hogy az árusok elsöprő többsége szeretne átköltözni az új csarnokba, ahol a fennmaradó szabad helyeket liciten, illetve őstermelői pályázaton értékesíti a Pécsi Vagyonhasznosító (PVh) Zrt. Az egyeztetés után az árusok visszajelzését várja a cég, júliusban pedig már az új csarnokra vonatkozó előszerződések megkötése is megkezdődhet.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Folytatódott a vásárcsarnok bérlőinek képviselőivel kezdeményezett tárgyalássorozat a pécsi városházán, olvasható a pécsi önkormányzat szerdai sajtóközleményében. Mint emlékeztetnek, a párbeszéd még tavaly ősszel indult, amikor kiderült, hogy „a 2019 előtti csúszások miatt” időben összeérhet az új vásárcsarnok építése és a régi csarnok felújítása. Emiatt felmerült, hogy az árusoknak ideiglenes helyszínre kell költözni.

A mostani egyeztetésen megerősítették, hogy az új vásárcsarnok építkezése továbbra is jó ütemben halad, így mégsem lesz szükség ideiglenes árusítóhely kialakítására. A megbeszélésen elhangzott, hogy a PVh kialakította a régi bérlők új vásárcsarnokba költözésére vonatkozó ajánlatát. Ez tartalmazza az árusoktól beérkezett javaslatok legnagyobb részét és egységes díjszabási elveken nyugszik. Az árusok elsöprő többsége szeretne átköltözni az új csarnokba, tőlük a következő hetekben vár visszajelzést a PVh a részükre adott ajánlattal kapcsolatban.

A visszajelzéseket követően már csak minimális egyeztetésre van szükség ahhoz, hogy véglegessé váljanak az átköltözés feltételei. Júliustól így megkezdődhet az új bérlet alapfeltételeit rögzítő előszerződések megkötése, ezzel lesz tartható az a korábbi megállapodás, amely szerint 2021 nyár végéig kell az új csarnokba költözés feltételeiről megállapodni.

Több hely lesz, így lesznek új helyek, új lehetőségek is, és kiírnak egy őstermelői pályázatot is

A fennmaradó szabad helyeket két módon tervezi értékesíteni a PVh. Az őstermelők nyújtotta kínálat színesítése érdekében további partnereket tervez bevonni a cég a meglévő, több mint 100 őstermelői bérlő mellé. Számukra őstermelői pályázatot hirdet a PVh, míg a további árusítóhelyek kapcsán liciteljárás indul. Az új csarnokban egységes és átlátható bérleti díjakat alkalmaz majd a PVh, és a rezsiköltségek tekintetében annak ellenére sem várható jelentős emelkedés a jelenlegi szinthez képest, hogy az épület magasabb szolgáltatási színvonalat nyújt majd a régihez képest.

A sajtóközleményben azt írják, hogy a pécsi városvezetés komolyan veszi az új vásárcsarnok kialakításának és zökkenőmentes üzembe helyezésének kérdését. A cél, hogy minden szereplő, így a vásárlók, a bérlők, és az önkormányzat érdekeit figyelembe vegyék, és olyan működési modellt alakítsanak ki, amely mindenki megelégedésére szolgál. A fenti célok elérése érdekében tovább folytatják a párbeszédet a vásárcsarnok ügyében.

KategóriákMETÁL