Bencsik András szerint a Sátán átvette a hatalmat Nyugat-Európában. Erről a finoman fogalmazva erős kijelentésről írt bejegyzést a saját Facebook-oldalára Meixner András korábbi, már évek óta visszavonult pécsi MSZP-s politikus, aki azonban időnként közéleti kérdésekről is véleményt alkot. Erre reagált Hoppál Péter. Nem is akárhogy.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Demokrata című kiadvány (formailag hetilap) főszerkesztője Bencsik András, aki a Sajtóklub című beszélgetős televíziós fideszes propagandaműsor egyik állandó szereplője – a legutóbbi adásban is részt vett. Amikor abban szóba került a magyar homofób pedofilellenes törvény (amiről Bencsik mindennemű érvelés nélkül egyszerűen azt mondta, hogy az nem homofób, csak rámondják), magát hívő embernek mondva előállt egy elmélettel,ami szerinte megfejtést jelent mai korunkra. Bencsik András előbb tisztázta az alapfogalmakat, megtudtuk, hogy ha van Isten, akkor van Sátán is. Majd kerek-perec kijelentette, hogy a Sátán átvette a hatalmat Európában, azon belül is Nyugat-Európában. Még egyszer: mindezt tehát annak kapcsán mondta, hogy nem csak bírálat érte az LMBTQ-ellenessé lett magyar pedofilellenes törvényt, hanem azt is felvetették “Nyugat-Európában”, hogy emiatt szankciókat kellene bevezetnie az EU-nak Magyarország ellen.

Ehhez a témához nagyon sokan írtak már a közösségi médiában véleményt, mások mellett a pécsi Meixner András is, egykori MSZP-s pécsi városatya, volt polgármesterjelölt, kulturális, oktatási ügyekben jártas, ma már inkább a DK-hoz húzó politikus. Az ironikus bejegyzés első fele arról szól, hogy a fideszes vezetés a végén még az inkvizíciós időket fogja megidézni Magyarországon, illetve, komolyra váltva: hogy szerinte ilyen emberek a Fidesz propagandistái, mint Bencsik.

Mindez természetesen nem érne meg így, önmagában egy újságcikket, és nem csak azért, mert Meixner András már nem közszereplő, hanem mert Bencsik mondandójának kommentálása inkább önálló feladata egy újságírónak, ahogy például akár a közösségi médiában megjelent vélemények szélesebb merítésű gyűjtése.

Csakhogy Meixner András egyik ismerőse a Facebookon Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő, aki nem hagyta szó nélkül egykori politikustársa véleményét, és már mondhatni, egy igazán “hoppálos” hozzászólással vétette észre magát. Hoppál Péter ugyanis, az ironikus stílust álironikusra váltva arra utalt, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége és a 2006-os tüntetések idején valóságos sátáni inkvízíció volt Magyarországon, a saját népére támadt egy őrült miniszterelnök, kilövetve emberek tucatjainak a szemét, egyetemista lányok seregeit meztelenre vetkőztetve a gyűjtőfogházban.

A Szabad Pécs nemrég interjút közölt Hoppál Péterrel, amelyben arról is kérdeztük, hogy nem akar-e visszavenni a már posztolás előtt tudvalevően később nagy visszhangot kiváltó, s rá nem feltétlenül jó képet vető Facebook-os posztjaiból.

És akkor a sokat emlegetett Sajtóklub-adás, onnan indítva a videót, ahol Bencsik András belekezd mondandójába.

KategóriákMETÁL