Aki mostanában az első pécsi, a Siklósi úti Interspar felé vette útját, láthatta, hogy a szomszédos telken építkezés előkészítése kezdődött meg. Lapunk úgy tudja, hogy sokévi és többszöri csúszás után nekiálltak a pécsi OBI áruház megépítésének. A zárás azonban valószínűleg nem lesz elkerülhető. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Szabad Pécs számolt be arról korábban, hogy a már jó ideje tervezett pécsi OBI áruház megnyitása 2019 helyett 2020-ra csúszik. Azt a cikket 2019 áprilisában írtuk, az élet azonban úgy hozta, hogy 2020-ban sok cégnek nem, hogy újabb fejlesztésekkel, nagy beruházásokkal, új üzletek nyitásával kellett foglalkoznia, hanem a talpon maradással, a dolgozók épségével, a kényszerű bezárással vagy korlátozásokkal.

A pécsi OBI megnyitása ráadásul már egy több, mint tíz éves történet, ahogyan 2019-es cikkünkben is írtuk, csak a tervezett helyszín változott: míg korábban az OBI a jelenlegi pécsi vásárcsarnok alatt, a most épülő új csarnok helyén épülhetett volna fel, az utóbbi években már arról volt szó, hogy az első, azaz a kertvárosi, Siklósi úti Interspar közelében, vagy akár annak az épületnek a belsejében alakíthatják ki az OBI-t.

Aki mostanában járt a kertvárosi Intersparban, vagy arra vette az útját, láthatta, hogy az Intersparral szomszédos területen egy hatalmas részt elkerítettek már.

A Szabad Pécs nem hivatalos, de megbízható információi szerint megkezdődött az OBI áruház építése, még pontosabban az a nagy kereskedelmi fejlesztés, amelynek a végeztével Pécsett is megnyílik az első OBI.

Ugyancsak nem hivatalos, de biztosnak tűnő értesülésünk szerint ugyanis, az Interspar áruházat is bezárják, méghozzá a tervek szerint már októberben, és nagyjából fél évig nem is fog üzemelni, a tervezett nyitás ugyanis 2022 márciusa vagy áprilisa, de körülbelül fél év kell az átépítésre. Habár az is biztosra vehető, hogy ha meg tudnák oldani, hogy a karácsonyi bevásárlási időszakra nyitva maradjanak, akkor meglépnék – persze az is lehet, hogy a covid-járvány negyedik hullámával is számolnak (vagyis ezért /is/ döntöttek az október eleji bezárás mellett).

Azt egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy változtattak-e a terveken és önálló telken álló áruházat nyit-e az OBI, vagy csak a parkoló és kiszolgáló részt növelik meg sokkal nagyobbra és korszerűbbre, és a korábban felreppent megoldást valósítják-e meg. Vagyis azt, hogy az Interspar eredeti épületének átépítésével egy fedél alá hozzák az OBI-t az Intersparral. Mi az új építési terület nagysága miatt arra gondolunk, hogy önálló egység nyílhat. Ha nem így lesz, az új terület egy részét még majdnem biztosan hasznosítják nem csak a parkolóhelyek növelésére, hanem más, kereskedelmi célra is, az áruház területének akár szabadtéri vagy félig fedett bővítésével).

Az biztosra vehető, hogy az Interspar is teljesen megújul, biztosan átépítik és korszerűsítik az épületet, ahol értesüléseink szerint a jövőben is lesz DM drogéria üzlet és gyógyszertár is, csakúgy, mint most.

Frissítés – Vasárnap 16.45 – Október 3-án zár be az Interspar

Többen is írtak lapunknak szombati cikkünk megjelenése után, kiegészítve vagy pontosítva információinkat. Volt olyan nem hivatalos értesülés, ami szerint egy gyorsétterem is nyílhat az Interspar mellett, de egyelőre ezt nem tudtuk megerősíttetni.

Ezzel együtt arról is kaptunk információt, hogy a negyedik pécsi McDonald’s étterem építéséről szóló cikkünk annyiban téves, hogy megváltozott a korábbi terv, és a McDonald’s éppen az Interspar mellett nyílik, a Zone bevásárlóközpontnál pedig egy másik gyorsétteremlánc nyit új pécsi üzletet. Arról, hogy lehet új pécsi autós KFC is, a keleti városrészben (vélhetően a Tesco-nál), a Szabad Pécs is hallott, de az az értesülésünk egy másik helyszínről szólt. Persze, még az is lehet, hogy ott is változást történt, lapunk mindenesetre úgy tudja, hogy a McDonald’s a Zone bevásárlóközpont mellett nyit, méghozzá már idén novemberben.

Ami biztos, hogy az Interspar mellett jelenleg az új parkolósáv építése folyik. Az Interspar a volt Brendon babaáruház irányába bővül, a temető felé viszont szűkül, mivel arra az oldalra kerül majd az OBI. Magyarán az lesz, ami az eredeti elképzelés is volt.

Az OBI bejárata nagyjából a jelenlegi főbejárat helyén lesz, és kertészeti részleget is nyitnak, viszont a megújuló Interspar bejárata a későbbiekben átkerül majd a mostani DM drogéria másik oldalára, azaz északabbra lesz, mint most.

Az Interspar árusító funkciói átrendeződnek, de valószínűleg egy, a mostaninál már modernebb, áttekinthetőbb üzlet lesz. Épül egy Spar to go nevű étterem is, amely a legtöbb új vagy felújításra került Interspar áruházban már helyet kap. Ráadásul a tervek szerint kap egy kültéri játszóteret is a két bolt.

Az Interspar október 3-án zár be, utána nagyjából 5 hónapon át nem lesz nyitva az építési/átépítési munkák miatt.

KategóriákMETÁL