Arról, hogy hamarosan megkezdhetik a negyedik pécsi McDonald’s építését, tavasszal a Szabad Pécs adott hírt. Megírtuk: a második pécsi McDrive a pécsi köztemető legdélebbi bejárata, és a Zone Bevásárlópark (ex-Park Center) szomszédságában. Mostanra pedig tisztán látszik az is, mekkora területet igényel a beruházás.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚj autós McDonald’s épül Pécsett, a Siklósi úton, a köztemető és egy bevásárlópark közelében – erről tavasszal írtunk cikket. Néhány munkagép volt látható azt megelőzően nem sokkal a területen, majd rábukkantunk annak a Siklósi úti bekötőútnak az engedélyzetetési eljárására a Baranya Megyei Kormányhivatal közleményében, amely leírta, hogy a bekötőút egy újabb pécsi McDrive, azaz egy leendő új pécsi autós McDonald’s étteremhez fog vezetni.

Kerestük a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető cég által megbízott kommunikációs céget is kérdéseinkkel, de nem adtak választ arra, mi a nyitás időpontja azóta sem. Az viszont később látszott, hogy a nyáron építkezés sem lesz, nemhogy a nyitás közelébe érjenek, hiszen nem is történt semmi, legalábbis szemmel látható, érdemlegesnek tűnő lépés nem.

Egészen a közelmúltig. Mára ugyanis már szemmel látható, hogy hol is lesz az amerikai gyorsétteremlánc magyarországi leányának legújabb egysége, és mekkora területet is foglal majd el maga az étterem épülete, illetve az azt kiszolgáló infrastruktúra.

Mint írtuk is, autós étterem lesz, mert mostanában leginkább csak ilyeneket építenek, avagy bevásárlóközpontokban nyitnak. Pécsett is a két nagy bevásárlóközpontban van üzletük, illetve az időrendben második éttermük egy autós McDonald’s volt, amely jelenleg nem üzemel, felújítás alatt áll. Referenciái szerint azt a McDrive-ot is a pécsi Kőház Zrt. építette, s vélhetően a felújítást is ők kapták meg, mivel az új helyen is az ő molinójuk látható az elkerített terület határain.

Az első pécsi McDonald’s 1994-ben nyílt meg (az első magyarországi üzlet 1988-ban, Budapesten, a Váci utcából nyíló Régiposta utcában nyitott meg). A pécsi Széchenyi téri étterem már nincs meg, 2015 január első napjaiban zárt be, később “annak pótlására” nyitott meg az Árkádban az eddigi utolsó “Meki”. A Széchenyi téren is azzal a szlogennel zárt be az üzletlánc annak idején (habár a városvezetés sem marasztalta őket), hogy a trend már nem a belvárosi éttermekben van. Érdekesség, hogy az első pécsi McDonald’s helyén megnyitott, s nemrégiben ráncfelvarráson is átesett pécsi étterem és bár, a Főtér is a Kőház Zrt. referenciái közt szerepel.

A hazai McDonald’s-okat működtető cég egy budapesti székhelyű, immáron NER-közelinek tartott társaság, a Progress Étteremhálózat Kft. Az eddig és az új pécsi egységnek is ők lesznek az üzemeltetői.

Frissítés 22.10 – Idén nyitás és újranyitás is lehet

Nem hivatalos, friss információink szerint a legújabb pécsi “Meki” nyitását még az idénre tervezik, akár már novemberben megnyithatnak. A régi, Zsolnay Vilmos úti McDrive pedig elméletben szeptember elején nyithat újra.

KategóriákMETÁL