Hoppál Péter ma vendég volt egy új pécsi gyár felavatásán, ahol a terület közvetlenül megválasztott országgyűlési képviselőjeként beszédet is mondott. Nem is akármilyet.

A cikk a hirdetés után folytatódikSejteni lehetett azt, hogy csupán 9 hónappal a jövő évi országgyűlési választások előtt, ha tálcán kínált lehetőséget kap nyilvánosság előtti beszédre egy olyan politikus, aki jövőre indulni kíván a parlamenti székekért vívott küzdelemben, nem fogja vissza magát teljesen, és politizálni is fog.

Így tett Hoppál Péter is, aki a Felvidékről, száz éve indult, majd a háború után a Baranya megyei Bólyba költözött TERRÁN Tetőcserépgyártó Pécsre telepített gyárának avatására lett meghívva, és felkérve köszöntőbeszédre is.

A gyáravatásra (ami sok más, mostanában tartott gyáravatóhoz hasonlóan, a pandémia miatt csúszott az eredetileg tervezett időponthoz képest) amúgy meghívást kapott és el is fogadta azt Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki a gyár és vezetése érdemei felsorolása mellett annyit beszélt aktuálpolitkáról, amennyi valószínűleg sokaknak belefér. Elmondta, hogy a kormány időben lépett, ezért hazánk ahhoz a néhány európai országhoz tartozik, ami már fejlődni tudott, és ismét  pandémia előtti szinten van a magyar gazdaság teljesítménye, köszönhetően az építőiparnak, is, amelyen tevékenykedik a TERRÁN, s ezért tudják jövőre visszaadni a pandémia alatt befizetett szja-t.

Meghívót amúgy Péterffy Attila pécsi polgármester is kapott a TERRÁN-tól az avatásra, de ő ma a pécsi közgyűlésen van, ezért nem tudott jelen lenni.  

A TERRÁN a megye és a régió egyik legnagyobb, egyik legfontosabb és egyik legsikeresebb cége, az egyik legnagyobb sikertörténet tehát megérdemlik, hogy a gyáravatásról külön cikkben szóljunk nemsokára.

És, hát, elsősorban emiatt mentünk el a gyár Engel János József úti székhelyére is, de akkor még nem sejtettük, hogy Hoppál Péterről külön is kell írnunk.

De Hoppál Péter nem csak egyszerűen belekevert némi politikát is a beszédébe, hanem annál tovább ment. Már az sem volt elegáns, amikor arról beszélt, hogy Orbán Viktor 2015-ben fejlődési pályára állította Pécset, és 2018-ban Pécs már elindult a fenntartható városok irányába, de ez a fejlődés az elmúlt két évben, az új baloldali vezetés óta minthogyha megakadt egy kicsit. Habár itt még elismerte azért, hogy ebben a pandémiának is szerepe volt, itt még hozzátette azért, hogy ugyanakkor nagyon bízik abban, hogy a kormány a jövőben is segít Pécsnek, és folytatódhat ez a 2018-ra felpörgött lendület.

Aztán azt említette, hogy zárásképpen még mondana valamit, mivel van az a mondás, hogy minden politika, de a politika nem minden.

Ezért sokan  fellélegezhettek, hogy akkor a képviselő úr befejezte a politikai péáldálózást, de Hoppál nem így értette, mert azt mondta a fideszes éra mostanra beérő é sikereit is emlegetve, hogy ennek jegyében egy összehasonlító megjegyzést tesz:

„a pécsi új baloldal és városvezetés elmúlt két évének terméke, legfőbb terméke, úgy tűnik, hogy a hétvégén lezajlott pécsi Pride”.

KategóriákMETÁL