Igen, még szivárványos plakáttal is, meg szivecskéssel ragasztották át ismeretlenek az amúgy a korábbi évekhez és a legújabb művekhez képest grafikailag legenyhébb, üzenetében azonban már gyűlöletkeltésre igencsak alkalmasnak tűnő kormányzati plakátokat. Valakik. Talán a kutyák, talán mások. Mindenesetre most két baranyai kutyapárti passzivistát vettek elő a rendőrök, rabosítás és házkutatás is volt, mert gyanúsítottak lettek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ez az az ügy, amiről megírtuk anno a nyáron, hogy ujjlenyomatot vettek olyan emojis kormányzati (=fideszes) plakátokról (Tényleg, azt nem vizsgálja a rendőrség, hogy lehet-e kormányzati pénzen kormánypárti politikai hirdetést feladni?), amelyeket valakik felülragasztottak. Másképpen mondva, jobbá és szebbé tettek, kijavítottak: Gyülöletkeltés helyett szeretetpropaganda. Na és persze irónia. Hogy kik voltak, egyelőre nem tudni biztosan, persze azért valószínűsíteni lehet, hogy a kutyáknak benne lehet a mancsuk.

Mindenesetre ma Pincehelyi Zita és Fulmer Gergely MKKP-s baranyai passzivisták a rendőrségen jártak. Gyanúsítotti kihallgatásra hívták őket, rabosították is őket, és házkutatást is tartottak náluk. Kiderült, hogy a szivecskés és szivárványos plakátolás miatt lettek gyanúsítottak. Ők egyelőre nem nyilatkoztak, a nyomozás pedig, mint írtuk is anno, lakossági bejelentésre, hivatalból (kötelezően) indult. A Pécsi Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztálya nyomoz (talán mert elsőre felmerült, hogy ifjúságvédelmi ügy is lehet ez??), de a gyanú rongálás. A kárérték pedig 88 ezer konvertibilis magyar forint a hat plakát szépítése miatt.

Úgy tudjuk, a passzivisták egyelőre nem nyilatkoztak. Szóval egyelőre itt tart az ügy.

Annyit még talán érdemes elmondani, hogy 2021-et írunk, a fenti cselekmények Magyarországon történtek. Cikk vége.

Ps. Mégsincs vége: Mert azt fontos elmondani, hogy a rendőrök rendesek voltak állítólag, nagyon. Na, most van vége.

Illetve mégsem, mert a kutyák kérték, hogy írjuk be még a következőket, de szó szerint, különben leperelik rólunk a szivárvány-közeli alsóneműnket: „szuperjófejek voltak a rendőrök, a portástól a százezredes asszonyig, és ha hatalomra jutunk, az örök életen és az ingyensörön túl házhoz visszük nekik a harcsapörköltet (is)”. Vége!

KategóriákMETÁL