Bognár Szilvia, a DK kérésére leváltott pécsi alpolgármester Mellár Tamás körzetében indul el az országgyűlési választáson. Sőt, a Szabad Pécs úgy tudja, hogy egy másik kiugrott pécsi városházi ellenzéki, a Jobbik színeiben pécsi mandátumhoz jutott Hencsei Zsolt is elindulna az április 3-i választáson. Egyes sajtóhírekkel ellentétben azonban az ellenzéki összefogás egyáltalán nincs veszélyben Pécsett, minden érintett szereplő abban érdekelt és azért dolgozik, hogy leváltsák a Fideszt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az Egységben Magyarországért, azaz az egyesült ellenzék előválasztáson legtöbb voksot begyűjtő pécsi képviselőjelöltjeinek, azaz Mellár Tamásnak és Szakács Lászlónak is komoly esélye van nyerni, mégha Szakács László és Hoppál Péter fej-fej mellett is voltak több felmérés szerint is korábban Baranya 2-ben (sőt, a legújabb felmérések már Szakács győzelmét jósolják). A Szabad Pécs információi szerint mindkettejüknek már délelőtt megvolt a szükséges minimális 500 főnél több ajánlásuk, Mellár Tamásnak és Szakács Lászlónak is, a gyűjtés azonban természetesen folytatódik. Sőt, úgy tudjuk, hogy országosan már minden körzetben megvannak a szükséges minimális ajánlások országosan az ellenzéknek – és persze a Fidesznek is.

Most azonban nem csak a Kutyapártnak lesznek képviselőjelöltjei a két pécsi, illetve a másik két baranyai körzetben, de más kiugrott vagy leváltott pécsi városházi ellenzéki is beszáll a játékba. Ők azonban vélhetően komolyabban hajtanak majd a voksokra. Fontos megjegyzésünk ugyanis, hogy a Kétfarkú Kutyapárt kifejezetten és régóta hangsúlyozza, hogy az ő választóik ellenzékiek és tudatosak, ezzel arra utalnak, hogy hajlandók átszavazni az ellenzéki jelöltekre, miközben listán az MKKP-ra szavaznak, ráadásul elvisznek olyanan szavazókat is, akik nem csak rászavaznak az ellenzéki jelöltekre, de ha nem tudnának listán az MKKP-ra szavazni, akkor el sem mennének a választásra. Sőt, úgy tudjuk, hogy az MKKP el fogja dönteni, hogy ha meglesz a szükséges minimális körzetben az országos listához az ajánlás, akkor a maradék nagyjából 20-25 körzetben, ahol azon felül van jelöltjük, eldöntik, hogy tényleg elindítják-e a jelöltjeiket.

A friss hír azonban az, hogy elindul/elindulhat két, fent már említett pécsi városházi ellenzéki képviselő is az április 3-i parlamenti választáson. Az is biztos, hogy ők a Fidesz leváltását szeretnék – szlogenek szintjén legalábbis mindenképpen.

Bognár Szilvia helyzete tiszta, amint ugyanis azt a Szabad Pécs korábban, lapunk hivatalos Facebook-oldalán megírta, Bognár Szilvia ma délelőtt, a hivatalos, politikusi Facebook-oldalán jelentette be egy videóban, hogy elindul az országgyűlési választáson. A független, de DK által jelölt ellenzéki képviselőből lett független, majd DK-s alpolgármester (aki azóta kilépett a DK-bók, már azt ) azt is bejelentette, hogy lemond arról, hogy a Mindenki Pécsért színeiben politizáljon a pécsi városházán. Korábban a Mellár Tamás alapította egyesület megvonta a névhasználat jogát Péterffy Attiláéktól, meghagyva azt a három pécsi momentumos képviselőnek, és Bognár Szilviának, most azonban azt vetette fel a Baranya 1-es választókerület országgyűlési képviselője, és az előválasztás győztese, hogy Bognár Szilviától is meg kellene vonni a Mindenki Pécsért névhasználati jogát, amit sajtóhírek szerint Péterffy Attila és az ellenzéki pártok frakcióvezetői is kértek tőle – más hírek szerint zsaroltak ki belőle. Megjegyzés: nyilvánvaló, hogy egészen más színt kaphat ez a hír/híresztelés most, hogy Mellár Tamással (is) szemben elindul Bognár Szilvia, tekintve hogy ennek a lehetőségét pletyka szintjén már tavaly november/december tájékán hallottuk, kifejezetten városházi körökből. Hogy van-e összefüggés és milyen, az akkori pletyka, a ma bejelentett indulás, és a Mellár Tamás felé érkező kérés/zsarolás közt, azt mindenki maga eldöntheti. Az azonban egészen biztos, hogy attól függően, hogy Bognár Szilviának teljesen egyértelműen nincs esélye nyerni, de a választás kimenetelét az indulása befolyásolhatja, az egészen biztos. Az is más kérdés, hogy az ellenzéki, de már párt és szervezet nélküli független pécsi városházi képviselő továbbra is azt mondja, ő a Fidesz leváltását szeretné.

Hencsei Zsolt ügye már kevésbé tiszta. Ő ugyanis egyelőre nem jelentette be azt, hogy indul, s bár megpróbáltuk elérni, egyelőre ez nem sikerült. Nem, hivatalos, de biztosnak tűnő információnk azonban az, hogy az ő nevében másvalaki ma felvette az ajánlóíveket. A Meszesen élő, pécsi városházi képviselő a Jobbik színeiben szerzett 2019 őszén pécsi mandátumot, s nemrég jelentette be azt a Facebookon, hogy a jövőben nem jobbikodként, hanem független képviselőként politizál tovább.

Hecsei Zsolt exjobbikos pécsi képviselő Péterffy Attila társaságában – Fotó forrása: Hencsei Zsolt politikusi Facebook-oldala

KategóriákMETÁL