Április végén, tragikus hirtelenséggel, 59 éves korában hunyt el Pécs egyik nagyon ismert és közkedvelt virágárusa, Jandó László. Akiről a hétvégén zárult fényfesztiválon is megemlékeztek.

A cikk a hirdetés után folytatódikJandó László Gábor, vagy ahogyan sokan ismerték, Bukta idén áprilisban hunyt el, tragikus hirtelenséggel. Az 1963-ban született férfi virágárus és őstermelő volt, évtizedeken keresztül, ugyanazon a helyen, egy pécsi, Kórház téri párkányon árulta a saját maga által termesztett virágokat. Nem csak emiatt volt közkedvelt, hanem kedvessége és közvetlensége miatt is, bizonyára nagyon sok pécsinek hiányzik, és sokan még ma is elcsodálkoznak, hogy nincs ott a megszokott helyén.

Jandó Lászlóról, Buktáról a hétvégén zárult Zsolnay Fényfesztiválon is megemlékeztek, erről Pécs polgármestere, Péterffy Attila posztolt kedden délután a Facebookon. Azt írta, hogy a ,,Virágok Lászlónak” címet viselte az a fényfestés, ami a Kórház tér melletti Szent Ferenc Templom falát borította a Zsolnay Fényfesztiválon. Ezzel emlékeztek meg a város ikonikus virágárusára, az áprilisban elhunyt Jandó Lacira. A polgármester a bejegyzés végén megköszönte fényfestést Anna Zsófiának.

KategóriákPOP