Plusz van olyan bezárásra ítélt posta, ahol a város elengedné a bérleti díjat és még a rezsihez is hozzájárulna, de az állami vállalat a egyelőre a pécsiek ezen felvetésére sem reagált.

A cikk a hirdetés után folytatódikEbben a cikkben írtuk meg azt, hogy november 12-ével Pécsett 10, a megyében további 13 postát zár be (immáron már zárt be) a Magyar Posta. Pécsett a leginkább a keleti városrészt és az ahhoz közel eső városrészeket sújtja leginkább a postahivatalok bezárása, ezért ott lenne olyan posta, ahol Péterffy Attiláék hozzájárulnának a rezsidíjhoz és elengednék a bérleti díjat is. A posta válaszát várják, többek közt ez is, és az is, hogy a pécsi polgármester találkozót kért a Magyar Posta vezetőjétől, kiderül az alábbi, mai pécsi önkormányzati közleményből.

„Péterffy Attila 2022. november 8-án fordult levélben a Magyar Posta Zrt. vezetőjéhez. Rögtön azután, hogy kiderült, Pécsett melyik postahivatalokat zárja be az állami tulajdonú társaság, és hogy személy szerint ki a cég új elnök-vezérigazgatója.

Miután a vidéki nagyvárosok közül Szeged után Pécset sújtja a legnagyobb arányú postahivatal-bezárás, Pécs polgármestere fontosnak tartotta, hogy a témában személyes párbeszédet kezdeményezzen az üzemeltető cég vezetőjével.

A Magyar Posta Zrt. a polgármester levelét befogadta, azonban az elmúlt egy hétben, november 15-ig nem érkezett rá válasz.

Pécs vezetése és cége, a Pécsi Vagyonhasznosító (PVh) Zrt. azóta további konkrét lépést is tett a témában. A Fekete Gyémánt téri postahivatal kapcsán jelezte az üzemeltető, hogy bérleti dj mentességet kér, ám párhuzamosan átmenetileg be is zárná a hivatalt. Pécs város vezetése a PVh Zrt-n keresztül azt jelezte az üzemeltetőnek, hogy a bérleti díj elengedése mellett hajlandó támogatást is nyújtani az ingatlan energiaköltségeire, amennyiben a hivatal nyitva marad. Jelenleg erre az ajánlatra is a Magyar Posta Zrt. válaszát várjuk. 

A pécsi városvezetés ezen túlmenően is arra törekszik, hogy az energiaválság miatt az állami tulajdonú szolgáltató cég által meghozott megszorítási intézkedés a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza a pécsiek hétköznapjaiban.”

KategóriákMETÁL