Létezik egy olyan videojáték, amely népszerűsége okán napjainkban branddé vált és minden téren meghódította a világot a gyerekeken, kamaszokon keresztül, és szerzett magának felnőtt követőket is. 

A cikk a hirdetés után folytatódikEz a Minecraft. A játék, ami abban úttörő, hogy óriási sikerét blokkokból álló, pixeles 3D képi világával szerezte egy olyan korban, amelyben az animáció ennél már jóval fejlettebb. 

Talán éppen egyszerűsége és sokoldalúsága miatt sikerült túlszárnyalnia sok más játékot. Napjainkban szinte már minden kapható a Minecraft figuráival díszítve, a ruhákon keresztül a haszontalan és hasznos tárgyakig, írószerekig. 

Minecraft termékek minden korosztálynak

A Minecraftban az a jó, hogy kortól, nemtől függetlenül sokan ismerik, játsszák és szeretik, így a figuráival díszített tárgyakra nagy a kereslet. A Mesés cuccoknál is megtalálod Minecraftos kedvenceidet, legyen az matrica, ceruza, színező, kulacs, uzsonnás doboz vagy iskolatáska. 

Rajongójaként beszerezhetsz mindent, akár teljes ruházatot, ágyneműt, díszpárnákat is vagy iskolaszereket, tárolódobozokat, perselyt, bögrét, tányérokat, kulacsot, de akkor sem kell kétségbeesned, ha tematikus Minecraft születésnapi zsúrt rendeznél, hiszen a gyertyáktól a tányérokon, poharakon, lufikon át a gyertyáig mindent megtalálsz.

Ha pedig legózni szeretsz, az építőkockák között is megtalálod kedvenc figuráidat, de ha ügyes vagy, akár magad is összerakhatod őket egy alapkészlet segítségével. 

Miben rejlik népszerűségének az oka?

A játék által egy közösség épül, hiszen szórakozás közben van mód az együttműködésre, barátok szerzésére, közös játékra akár ismeretlenekkel is a virtuális térben.

Sokan rajonganak érte, mert azok igényeit is kielégíti, akik a gyűjtögetős játékokat szeretik, de az is megtalálja benne a számítását, aki építeni vagy harcolni szeret. A játékosok világokat fedezhetnek fel, építhetnek és rombolhatnak, saját eszközöket, létesítményeket építhetnek, vagy akár harcolhatnak is a számítógép vezérelte ellenségekkel szemben. 

Mindig lesznek fiatalabbak, akiknek érdekes újdonságot jelent majd a Minecraft, ezt mutatják a számok is, hiszen 2009-es debütálása óta a játék követőbázisa folyamatosan növekszik, és számos díjat nyert. Egyszerre kreatív és élménydús játék.

A Minecraft oktatási platform is

Lehet, hogy még nem hallottál róla, de a Minecraft egy játékalapú oktatási platform is, amely felkelti a gyerekek tanulás iránti szenvedélyét, segíti a térbeli gondolkodást és a pixel art révén lehetőséget kínál arra, hogy matematikai és vizuális művészeti célokon dolgozzanak.

A játék kihívásokkal teli, kreatív módban olyan, akár egy digitális LEGO, míg túlélő módban igazi küzdelem.

A sikerének titka, hogy teret enged a fantáziának, hiszen bármi megépíthető, így fejleszti nemcsak az alkotóképességet, hanem a térlátást és a térben való gondolkodást is, továbbá a csapatmunka révén a társas készségeket. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt szórakoztató, élvezetes tanulást kínál, az egyszerű grafika által akár okostelefonról is.

KategóriákINFÓ