Sokféle eszköz létezik, amelyekkel könnyebbé, gyorsabbá és élvezetesebbé teheted a munkát. A különböző típusú kerti szerszámok és felhasználásuk ismerete rendkívül hasznos lehet, ha csak most ismerkedsz a kertészkedéssel. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



A tavasz beköszöntével megélénkülnek a kertek, nemcsak a kora tavaszi növények bújnak elő, hanem a kerttulajdonosok is nagy lelkesedéssel vetik bele magukat a teendőkbe, hiszen a legtöbb kerti munkát a megfelelő időben kell elvégezni. Eljön az ültetés ideje, amihez megfelelő kerti szerszámokra van szükség. Melyek ezek? Melyiknek mi a funkciója? Tarts velünk, mutatjuk!

Szerszámok a hatékony kertgondozáshoz

Ahány kerttulajdonos, annyi vélemény, hogy melyek a legnélkülözhetetlenebb kerti szerszámok, de van néhány, amely egyetlen, kertjét gondozó tulajdonos készletéből sem hiányozhat. A Legjobb Munkaruha Webshop kerti szerszámok széles körét kínálja hobbikertészeknek és szakembereknek, segítségükkel a kertápolás gyerekjáték. 

Kapára minden kertésznek szüksége van a szerszámkészletében, hiszen sokoldalú eszköz, ásáshoz, ültetéshez és egyéb általános kerti munkákhoz használható. Ásó, lapát nélkül is nehéz boldogulni egy kertben, de egy gereblye is jó szolgálatot tehet.

A metszőolló is kihagyhatatlan darab, a növények visszavágására és formázására használatos. 

Ültetésre fel!

Évente kétszer szokás növényeket ültetni, ősszel a fagyok beállta előtt és tavasszal, amikor már nem fenyegetik a frissen elültetett növényeket a talajmenti fagyok. Persze ültetésben gondolkodhat az is, aki a teraszát vagy az otthonát szeretné növényekkel, virágokkal díszíteni. A szobanövényeket sem érdemes a vegetációs időszakban bolygatni.

A természet éledésével sokasodnak a kerti teendők, így amíg a rutin ki nem alakul, érdemes a legfőbb munkákat ütemezni és egy naptárban vezetni. 

Az ültetés kellemes elfoglaltságot jelent az egyre kellemesebb hőmérsékletű levegőn, azonban ha nem akarsz elúszni a munkákkal, tanácsos beszerezni néhány célszerszámot, amelyek megkönnyítik, meggyorsítják a munkát. Az ültetőfának, a kislapátnak, az ásónak és a kapának minden kertben helye van ehhez a tevékenységhez, de jól jöhetnek a különféle kötözők, futtatórudak és más hasznos eszközök is. 

Legyen helye mindennek

Érdemes az egyes funkciókat elkülöníteni a kerten belül, kialakítani egy veteményest, egy virágoskertet és egy füves területet, ahol a játéknak is helye van, ahova a kutyát is beengedjük. 

Palántákat nevelhetünk magunk is vagy beszerezhetjük a kertészetekben. Évelőket és egynyári virágokat is ültessünk, hogy mindig legyen a kertben valami szépség. A fák árnyékot adnak, a gyümölcsfák ellátnak minden jóval, azonban telepítésnél javasolt a rendelkezésre álló helyet, a tájolást, a mikroklimatikus viszonyokat is figyelembe venni, hogy elkerüljük a csalódást. 

Számos hasznos eszközt beszerezhetsz, nézelődj, mire lesz szükséged.

A kertészkedés bár fizikailag fárasztó, remek kikapcsolódás, ami után jólesik megpihenni és gyönyörködni a munkánk gyümölcsében. 

KategóriákINFÓ