Az elviteles ételek forradalmát éljük, az emberek jelentős része napi szinten fogyaszt kifőzdékben, food truckekben, éttermekben készült ételt. Ez azt is jelenti, hogy sokkal több csomagolóanyagra van szükség, mint mondjuk 10-20 évvel ezelőtt, éppen ezért nem mindegy, hogy milyenek ezek a csomagolóanyagok.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzerencsére a csomagolóipar is haladt a korral, és a hagyományos műanyag eszközök mellett egyre több környezetbarát terméket találhatunk, nincs ez másként az eldobható evőeszközök terén sem.

Az eldobható evőeszközök anyaga

Míg korábban szinte csak a műanyag evőeszközöket tudtuk beszerezni, addig ma már sokkal szélesebb a paletta. Az indepack.hu lebomló evőeszközei pedig biztosítják azt, hogy a hulladék miatt se kelljen aggódnunk. A műanyag evőeszközök sajnos sokszor kikerülnek a természetbe, ezáltal belekerülnek az élővizekbe vagy a talajba.

A csomagolóipar azonban alternatív eszközökkel is készült, ezért fából, valamint ma már akár biomasszából is vásárolhatunk evőeszközt. A fa nagyon elterjedt alapanyag, jól bírja a hőt, akár forró, akár fagyott ételekhez is használható. A természetben 90 nap alatt lebomlik, ráadásul antibakteriális, hiszen a baktériumok nem tudnak rajta megtelepedni.

A biomassza mint innovatív anyag

Sokan nem kedvelik a fa anyagú eldobható evőeszközöket, túlságosan furcsának tartják a vele történő étkezést, hiszen felülete száraz hatású. Ebben az esetben érdemes kipróbálni a biomasszát, amelynek a felülete jobban hasonlít a műanyagra, mivel nem tűnik olyan száraznak, sima felületű és ergonomikus.

A biomasszát ipari faforgácsból készítik, ez egy melléktermék, ami alapesetben kidobásra kerülne. Azonban ehelyett növényi ragasztóanyagokkal összeragasztják, és különféle élelmiszeripari csomagolóanyagot készítenek belőle, például tálakat, szívószálat vagy éppen evőeszközt. A biomassza magas cellulóztartalmú anyag, és használat után a természetben pontosan úgy bomlik le, mint egy falevél.

Hogy néz ki a biomassza kanál, villa, kés?

Ezek az evőeszközök nagyon mutatósak, főleg napjainkban, amikor a barna/kraft szín trendi, ökohatást nyújt. Mivel 100%-ban műanyagmentesek, ezért anélkül biodegradálódnak, hogy mikroműanyaggal árasztanák el a földet. Kellemes a tapintásuk, környezetbarát a megjelenésük, tökéletesen helyettesítik a műanyagot.

A vendéglátóhelyek számára mindenképpen ajánlatos a használatuk, mivel akár egyesével, vagy szettben csomagolva is kaphatók. A pulton is jól mutatnak, könnyű kezelni őket, és segítségükkel a vásárló egyszerűen elfogyaszthatja a megvásárolt ételt.

Az egyszer használatos evőeszközök nagyon praktikusak, hiszen nincs szükség mosogatásra, nem kellenek vegyszerek, víz, energia. Segítségével a vásárló bárhol el tudja fogyasztani a megvásárolt ételt, így könnyen magával viheti.

A környezettudatos vendéglátó pedig lebomló biomassza vagy fa evőeszközöket biztosít a vevők számára, hiszen ezek vigyáznak a Földre, nem terhelik azt műanyaggal és egyéb le nem bomló, környezetszennyező anyaggal.

KategóriákINFÓ