Minden műhelynek szüksége van egy jó szerszámkocsira. A szerszámok rendszerezésével egyszerűbben megtalálhatod az éppen szükséges kiegészítőt, nem kell órákon át kutakodnod a fiókban, az asztalon, vagy a garázsban, hogy mégis hova tetted le utoljára. Egy szerszámkocsi jól jön otthon is, még akkor is, ha csak kevés dolgot tudsz benne tárolni. Lássuk, melyek a legfontosabb szerszámkocsi vásárlási tanácsok kezdőknek!

A cikk a hirdetés után folytatódikPraktikus bútornak is nevezhetjük a szerszámkocsit

Szerszámosládát még a legkisebb lakásban is találunk, ennek továbbfejlesztett verziója a szerszámkocsi. Nehéz súlya ellenére könnyen mozgatható, hiszen kerekekkel rendelkezik, így ide-oda tologathatod munka közben. Nagy előnye a szerszámosládával ellentétben, hogy ebben tényleg egy fél pillanat alatt megtalálunk mindent, míg a ládába csak gyorsan beledobáljuk a használt eszközöket, és minden egyes alkalommal megfogadjuk, hogy majd rendet tartunk benne. A szerszámkocsi szerencsére nem foglal nagy helyet, a legtöbb modell akkora, mint egy éjjeli szekrény, így nem kell azon aggódnod, hogy lépten-nyomon belebotlasz majd. Vannak olyan változatok is, amelyek úgy néznek ki, mint egy bőrönd, ennek a mozgatása még egyszerűbb lehet, de ezt azoknak ajánljuk, akik a munkájuk során is használják a szerszámaikat. Vajon fékekkel is rendelkezik egy ilyen szerszámkocsi? A profibarkacs.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod.

Szerszámkocsi szerszámokkal vagy anélkül

Otthoni használatra elég egy kisebb, 5-6 fiókos verziót beszerezni, míg egy műhelybe jól jön a 8 fiókos változat is. Léteznek kerekes szerszámállványok is, amelyek nyitottak, és egyszerűen ki-be pakolhatod bele az eszközöket, azonban így gyorsan azt a hatást éred el, mint a szerszámosláda esetén. Beszerezhetsz ebből a változatból is egyet otthonra, de a fiókos, fedett szerszámkocsi mindenképp jobb megoldásnak bizonyul. Ha ragaszkodsz a régi csavarhúzódhoz, kalapácsodhoz, vagy csípőfogódhoz, akkor a piacon találsz olyan szerszámkocsit is, ami szerszámok nélkül is megrendelhető. 

Amit még érdemes megnézni szerszámkocsi vásárlásakor, az, hogy milyenek a fiókok. Persze, vannak olyanok, amelyek szivacsbélés nélkül is tökéletesen megóvják az eszközeink állapotát, azért inkább válassz olyan szerszámkocsit, amelynek a fiókjai párnázottak. Így mozgatás közben nem csapódnak egymásnak a csavarhúzók, amiket éveken keresztül tudsz még használni bármilyen otthoni munkára. 

Szerszámkocsi tisztán tartása

Egy műhely, vagy egy otthoni barkács házikó nem mindig a csillogó tisztaságról híres, de azért érdemes rendet tartani a könnyebb eligazodás érdekében. Az újonnan megvásárolt szerszámkocsid is egyszerűen tisztán tarthatod, mindössze annyi a dolgot, hogy időnként kitörlöd belőle a felgyülemlett port, vagy gyorsabb munka érdekében akár ki is porszívózhatod. Igaz, egy ilyen szerszámkocsi akár több 100 eszközt is elnyelhet, de havonta, ha nekifogsz a takarításnak, akkor hosszabb ideig tudod majd használni a szerszámkocsidat!

KategóriákINFÓ