Pénzhiány miatt felfüggesztjük a Szabad Pécs működését

Szabad és független sajtóra mindenkor, minden időben szükség van. Mindegy, ki van hatalmon az országban vagy szűkebb környezetünkben. A sajtó dolga tájékoztatni, és ellenőrizni a mindenkori hatalmat.

A Szabad Pécs 2017 tavasza óta működik, a megjelentetéséért egy nonprofit kft. felel kiadóként. Lapunkat mindig ingyen olvashatták, de az előállítása pénzbe került és kerül, mert az újságírás hivatás és felelősség, de munka is.

Lapunk működése már rövid távon sem képzelhető el jelentős, új forrás bevonása nélkül.

Ha ez nem sikerül, a Szabad Pécset véglegesen be kell zárni, vagy radikálisan átalakítani, szűkíteni a működési kereteit.

Lapunk nem erre készül, hanem stabil és kiszámítható működésre, sőt bővülésre, fejlődésre. Egyik sem lehetséges azonban jelentős számú új előfizető (adományozó) nélkül.

A Szabad Pécs bízik olvasóiban, sőt elsősorban az olvasóinkban bízunk. Azt gondoljuk, hogy az optimális és ideális állapot az, ha a független sajtót elsősorban az olvasók finanszírozzák. A legjobb persze, ha kizárólag ők finanszírozzák.

A Szabad Pécs működtetéséhez legalább 500 rendszeres adományozóra van szükségünk.

Hírportálunk olvasótábora, leghűségesebb napi olvasóink száma ennek húszszorosa. Sőt, gyakran 15-20 ezren, néha még ennél is többen olvasnak bennünket egy-egy napon. Azok azonban, akik rendszeres támogatással segítik a lap működését, jóval kevesebben vannak. A kívánt legalább 500 fős támogatói közösségnek csak egy kisebb része tart ki mellettünk ezen a téren is. Nekik ezúton is köszönjük.

A célunk az, hogy a következő hetekben, a jövő év legelejére a Szabad Pécs jelentősen növelni tudja az a munkánkat rendszeres adománnyal segítő olvasóink számát. Minden forint számít, akár havi ezer forint rendszeres utalás beállítása is nagyon fontos lehet, de azt kérjük, hogy aki csak teheti, legalább havi 2000 forintos utalással segítse a Szabad Pécset.

Amennyiben nem sikerül elérni a minimálisan kitűzött 500 fős előfizetői-támogatói közösséget, a Szabad Pécs működtetését újra kell gondolnunk, szűkítenünk, átalakítanunk, vagy akár teljesen meg kell szüntetnünk.

Ezért arra kérünk titeket, hogy támogassátok rendszeresen a Szabad Pécset!

Amennyiben a Szabad Pécsnek sikerül elérnie a kitűzött minimális célt, esetleg többet is, akkor a plusz bevételt a megyei és a régiós hírek számának a növelésére használjuk majd.

Sőt, egy az optimálisnál is jobb esetben módunk lenne a kistelepüléseken ingyenesen terjesztett újság kiadására is, amellyel olyan helyekre is eljuttatnánk a híreinket, ahová jelenleg a Szabad Pécs szava nem ér el.

A forráshiányos működésünk miatt egy ideig nem fogtok minket elérni, a Szabad Pécs működését felfüggesztjük.

Reméljük, hogy hamarosan viszontlátjuk egymást! 

A Szabad Pécs szerkesztősége

u.i.: A támogatásunk lehetséges módjait itt írtuk le, de most elsősorban havi 2000 forintos adomány formájában, a PayPal-on keresztül tudtok segíteni.

Támogasd a Szabad Pécs működését!