Csicskulásügyi Minisztérium – A tegnapi brüsszeli csúcstalálkozón olyat villantott Orbán Viktor, hogy öröm volt nézni. Ehhez kellett persze Donald Trump is, a világ jelenleg legtahóbb legjelentősebb politikai vezetője, aki ismét bebizonyította, hogy mekkora karakter is Ő.

A cikk a hirdetés után folytatódikA fotózásra érkezve olyan magától értetődő természetességgel pakolta odébb az útjában álló Duško Marković montenegrói miniszterelnököt, ahogy az Amerikai Egyesült Államok kezelte a világ csóróbb országait még azelőtt, hogy némi jómodort erőltetett volna magára. Trump mentségére legyen mondva jó eséllyel amúgy se tudja, hogy mi az a Montenegró, ha meg mégis, magasról leszarja, a történelem sztrádáján rohanó Amerika csillogó szélvédőjének ablaktörlőjébe ragadt szánalmas légy csupán.

via GIPHY

Ezt a viselkedést Trumptól megszokhattuk, hanem a mi miniszterelnökünk! Ha legalább félig hozta volna azt a kemény csávót, aki péntekenként osztja az észt a Kossuth Rádióban, lesorosoz boldog-boldogtalant, reggelire fél fogával bedarál egy komplett CEU-t, akik érthetetlen módon meg valami homályos küldetéstudattól vezérelve még mindig nem léptek le az országból, pedig bejelentkezett értük majd minden szomszédunk. Legalább adott volna egy kokit vagy lópuszit a közelben álló litván elnöknek. De nem. Csak a becsicskuló mosolygásra futja, az erős csávó csicskásának mosolya ez, s csak annyiban különbözik az éppen lealázott csávótól, hogy nem az ő helyén állt, mert simán lehetett volna ez az eset fordítva is, hogy DT szépen arrébb pakolja az útjában álló OV-t. Legalább akkor tudtuk volna mi is, ahogy most a montenegróiak, hogy hogy látnak minket, mennyire tartanak minket a nagyok. 

Szerencsére a Guardian megörökítette az utókor számára, s legalább lesz mit elővenni legközelebb bármikor, ha az Orbán-kabinet keménykedik és játssza a nagyfiút az amerikaiakkal szemben. Mi meg eldönthetjük, hogy kik leszünk, lehet válogatni. 

Proctor, aki mindig nevet a főni poénjain, meg rá is tesz egy lapáttal?

via GIPHY

Smithers, az örök szolgalelkű, aki szerelmes a főnökébe?

via GIPHY

Vagy Sandurz tábornok, az utasításokat vakon követő csicskatona?

via GIPHY

Ennyi. Tessék választani!

via GIPHY

KategóriákPOP