HŐSÖK – Ez ám a polgári kurázsi, nem a TASZ meg a Helsinki Bizottság lepkefing polgári engedetlensége! Hanem a Páva Zsolt úr és az önkormányzat többi ura és úrhölgye, akik fityiszt mutatnak Orbán Viktor királyságának, és nem restek norvég pénzeket befolyatni Pécsre. Őszintén sajnáljuk, ha valaha is mást feltételeztünk volna rólatok.

A cikk a hirdetés után folytatódikMert amúgy a mai nappal, június 13-ával megint egy kicsit szomorúbb hely lett Magyarország. Az ogy ma megsavazta a civileket, és megszavazta civiltörvényt. (Szokás szerint jó sok bábigennel.) Gyönyörű összhanggal, a baranyai fideszes képviselők támogatásával is persze.

Tudják, ez az az egyik olyan törvény, ami nemcsak otromba és bunkó, hanem legfőképpen képmutató, és ezt a képet is festi hazánkról. És nem feltétlen most, hanem mostantól még jó tíz-húsz évig fogja éreztetni káros hatását, miközben semmi más célt nem szolgál, minthogy fullba nyomja a kretén, hogy a Fidesz egyik kétségbeesett lépését végigvigye, a lépést, amit azért tettek meg, hogy eltereljék a figyelmet az országban intézményesített lopásról. (Levegő.)

Na de nem úgy a mi pécsi városi önkormányzati képviselőink! Nem pusztán csak dacolnak gazdáik a király utasításával, de jól bele is harapnak az őket etető kézbe, és örömmel fogadják el a norvégok pénzét, kötnek szövetséget az északiakkal! Ez ám a bátorság.

Derékség

Olyannyira büszkén és bátran röhögik pofán Orbánt, hogy még az Peer Gynt becsületére is válna! Még a város hivatalos oldalára is kiteszik a program logóját. A Peer Gynt program egyébként csudajó dolgokat takar, és nem is olyan sok pénzből, 300 misiből (mi ez egy stadionhoz képest) valósít meg tényleg hasznos, előremutató és emberi projekteket. Többől, mint amennyit a csődközelben vergődő város kiad idén az ablakon saját zsebből “fesztiválnak” nevezett falunapokra.

A pécsi önkormányzat pedig nem restell időt, energiát és embert nem kímélve segíteni a szegényeken és az elesetteken, miközben a fővárosban és az országban a Fidesz hajtóvadászatot és boszorkányüldözést, totális kamuharcot hirdet az aktuális sátánnak kikiáltott civilek és az őket pénzelő norvégek és sorosok ellen. Ez a derékség!

Szerénység

És nem is igénylik a simogatást, miközben a huszadrangú ügyekkel telesajtóközleményszpemelik a levelezőrendszert. A norvégok pénzéből általuk végrehajtott fejlesztésekről alig adnak hírt. Pontosabban hírt adnak, de mondjuk a norvég szót gondosan elkerülik, vagy úgy tesznek nagyvonalúan, mintha nem is az önkormányzat intézné a suskát, hanem a civilek, sőt (!), nagy lelkierőről tanúságot téve hajlandóak leülni a norvég nagykövet mellé. És közben abban bíznak, vannak annyira tahók a szavazóik, hogy véletlenül sem kötik össze a leghíresebb norvég drámaíró legismertebb norvég drámájának címét magukkal a norvégokkal.

Büszkeség

Kedves pécsi Fidesz, büszkék vagyunk rátok. Köszönjük, de tényleg! És ne aggódjatok, ha úgy érzitek, a kormányunk emiatt zaklatna benneteket! Mi kiállunk majd értetek. 

 

A Peer Gynt Projekt célja, hogy innovatív, a közösségi tervezés módszerét alkalmazó humán szolgáltatásfejlesztési programot valósítson meg Pécs belvárosában, valamint a belváros és a keleti városrész peremén.

A projekt keretében kialakításra kerül a Peer Gynt Közösségi Ház a Sándor utca – Ady Endre utca két épületében, a ?Ne dobd el!? Műhely a Dugonics utcában, valamint a Humán Szolgáltató Közösségi Tér és Kávézó a belvárosban.

A settlement típusú közösségi ház nem csak a helyi programoknak, a közösségi, szociális, valamint kapacitásfejlesztési szolgáltatásoknak ad helyet, de az öntevékeny lakossági csoportok, a városrészben működő közösségek, civil szerveztek centrumává is válik.

A projekt fő kedvezményezettje Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. Partnerei a Nevelők Háza Egyesület, a Támasz Alapítvány Pécs, a Fonavita Nonprofit Kft., valamint a norvég Oslo-Akershus Alkalmazott Tudományok Egyetem – Viselkedéstudományi Intézet.

A projekt a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával, a ?Kapacitásfejlesztés és Intézményközi Együttműködés? elnevezésű program keretében valósul meg.

A Norvég Alap által nyújtott támogatás összege: 933 665 EUR.

KategóriákPOP