PELLÉRD Éppen száz éve, 1917-ben történtek a fatimai jelenések. A jubileum emlékére készítettek öt hiteles másolatot az eredeti kegyszoborról. Azokat a Szentatya, Ferenc pápa megszentelte és elbocsátotta az öt kontinens irányába. Az egyik Magyarországon is látható lesz, a baranyai Pellérden hétfőn és kedden.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szentatya afféle zarándokútra küldte az öt Szűz Mária-kegyszobrot. A megáldott szobrok egyike fog most Magyarországra érkezni. Jelenleg még Oroszországban van, azt követően hozzák Magyarországra. Horváth István pellérdi plébános azt mondta, nem lehet tudni, hogy miért, de a szervezők Pellérdet jelölték ki célállomásnak, de azt a Pellérdi Egyházközség nagy megtiszteltetésnek tartja. Magyarországon ugyanis ez lesz az egyetlen megállóhelye a szobor másolatának. Egy nap és egy éjszaka lesz a szobor Pellérden megtekinthető.

A pellérdi megállást követően a szobrot Horvátországba viszik. A templom hétfő reggel 6 órától kedd reggel 7 óráig lesz nyitva. Ebben az időszakban mindenki megtekintheti a pápa által megszentelt szobrot. Szentmise hétfőn este 7 órakor és kedd reggel 6 órakor lesz. Mindenkit nagy szeretettel hívnak és várnak a rendezők.

A Szűzanya jelent meg Portugáliában

A portugáliai Fátima kisváros közelében a katolikus egyház által hivatalosan elfogadottan a szűzanya először megjelent három portugál pásztorgyereknek, majd azt követőn újabb öt alkalommal, mindig a hónap 13. napján. Sőt az utolsó jelenést állítólag több tízezren látták.  

KategóriákPOP