PÉCS – Sajtóközleményt adott ki kedd este a Jobbik. Nem volt túl visszafogott.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Hatalmas iramot diktál a Fidesz, hiszen 2 év alatt közel 20 milliárdos adósságot halmozott fel Pécsett. Ehhez a bravúrhoz az MSZP-nek több időre volt szüksége” – jelentette ki Fogarasi Gábor, önkormányzati képviselő (Jobbik).

“Ahogy azt 2015 óta tudni lehet, Pécs – hasonlóan más nagyvárosokhoz – a Modern Városok Program keretében 10 év alatt, ütemezetten 16,9 milliárdos támogatáshoz jut. Idézzük a korábbi fideszes kommentárt: ?szépészeti beavatkozások helyett a nagyvárosok egyről a kettőre juthatnak a támogatások által?- Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, 2017. július 5. Székesfehérvár” – folytatódik a közlemény.

Fogarasi szerint “totális csőd a fideszes városvezetés, hiszen 2 év alatt nem egyről a kettőre, hanem nulláról mínusz 20 milliárdra juttatta a várost. Totális csőd a fideszes városvezetés, mert a fejlesztésre szánt támogatást nem a megfogalmazott célokra, hanem az általuk előidézett botrányos gazdasági helyzet eltusolására és önfényező propaganda célokra fordítja” – tette hozzá. 

 

Érdeklődtünk a Jobbiknál, szerintük pontosan miből tevődik össze a 20 milliárdos hiány. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés!

Fogarasi Gábor kérdésünkre elmondta, a 20 milliárdos hiány az önkormányzati cégek adósságával együtt értendő. Hozzátette azonban, ő lenne a legboldogabb, ha ezek után valaki kiállna az önkormányzat/a Fidesz részéről, és cáfolná az állításait. Mivel eddig senki nem szólalt meg igazán az ügyben a részükről, külön öröm lenne, ha be tudnák bizonyítani, hogy a hiány nem éri el ezt az összeget. Itt a lehetőség! – hangsúlyozta Fogarasi. 

KategóriákPOP