Civilekről író írók, napi egy szójáték. Két fontos oldal alakult az elmúlt héten mindenki közösségi oldalán.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsak az adok-veszek csoportokat követi? Mindig irigykedett azokra, akik benne vannak egy frankó facebook társaságban? Nosza, itt a lehetőség!

Az Önálló gondola egy hobbiból, személyes profilon közzétett szóviccekből, elszólásokból és szójátékokból vált hivatalos oldallá a fészen. Aki szereti az elgondolkodtató, kissé összetettebb, komolyabb és sokszor irodalmi (bármit is jelentsen ez a kategória) szóvicceket szójátékokat, annak jó szívvel. Balázs Dóra saját szüleményeit osztja meg a közösséggel, olyanokat mint vétkezési zavar, fogínyérzés vagy éppen Spanom Volán. 

A közösség ráadásul még elég VIP, alig van 200 lájkolója. Dóra megkeresésünkre nyugtatólag elmondta, hogy főként mások által népnek mondott tartalmat fog csak megosztani, s azt is naponta egyszer-kétszer.


A másik múlt héten alapított oldal a Civilekről írók, ami szintén egy kicsit szójátékos nevű, de komolyabb a felütése. Kiss Tibor Noénak egy interjúfelkérést követően támadt a gondolat, hogy összebeszél néhány írótársával, és elindítják a Civilekről írók oldalt, “ahol magyar írók, költők teszik közzé személyes élményeiket, történeteiket, gondolataikat a civil társadalommal, a civilség fogalmával kapcsolatban.”

Mint a zászlóbontáskor megfogalmazódott, erre azért van szükség, mert az “írókat viszonylag nagy figyelem övezi, nyilatkoznak, kíváncsiak a véleményükre, megnyilvánulásaik gyakran komoly visszhangra találnak a médiában – miközben a civil szervezetek képviselői és az általuk elvégzett munka (néhány ismertebb szervezetet leszámítva) majdhogynem láthatatlan.” 

A kezdeményezés nyitott, várják írók és költők jelentkezését. Ők már megtették:

Bartók Imre
Bódis Kriszta
Dragomán György
Erdős Virág
Fehér Renátó
Gazdag József
Kalapos Éva Veronika
Kiss Tibor Noé
Krusovszky Dénes
Kukorelly Endre
Lackfi János
Mán-Várhegyi Réka
Nemes Z. Márió
Németh Gábor
Nyáry Krisztián
Péterfy Gergely
Szabó T. Anna
Szabó Róbert Csaba
Szálinger Balázs
Szaniszló Judit
Székely Csaba
Tompa Andrea
Tóth Krisztina
Totth Benedek
Závada Péter

KategóriákPOP