Embercsempészt vettek őrizetbe szerdára virradóra Baranyában a rendőrök, majd – nagyjából ugyanabban az időpontban – egy illegális migránsokból álló csoportot is feltartóztattak.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzerdára virradóra, hajnali fél háromkor ellenőriztek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az M60-as autópályán a szajki pihenőnél egy mikrobuszt, illetve annak utasait. A járművet vezető 50 éves abonyi férfi 28, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akart jogellenesen külföldre juttatni. Az elfogott migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, az abonyi férfit elfogták, és előállították. A férfit embercsempészés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, indítványozták  előzetes letartóztatását.

Nagyjából ugyanebben az időpontban, nem messze onnan, az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjának közelében 30 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. A férfiakból álló csoport tagjai közül 12 fő afgán, 12 fő pakisztáni, 6 fő pedig indiai állampolgárnak vallotta magát, de a szajki pihenőnél elfogott migránsokhoz hasonlóan sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az 58 illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP