Rosszul elvégzett gumicsere miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt egy autószerelő ellen.

A cikk a hirdetés után folytatódikRáadásul nem is téli, hanm nyári gumicseréről votl szó, amit szakszerűtlenül végzett el az autószerelő a vádhatóság szerint. Az ügyészség csütörtöki közleménye alapján a sértett 2017 májusában vitte el a gépkocsiját egy pécsi autószerelő műhelybe kerékcserére. A vádlott a gumiszerelést szakszerűtlenül végezte el, a kerékcsavarokat ugyanis nem rögzítette megfelelően, azok rögzítettségét sem ellenőrizte. Az ellenőrzés sem kézi mechanikus kulccsal, sem nyomatékkulccsal nem történt meg a gépkocsinak az emelőről történő leengedése után.  Ezt követően a sértett a személygépkocsival a telephelyről távozott, majd mintegy két kilométer megtétele után balesetet szenvedett: a bal első kereke kiesett menet közben, mert mind a négy kerékcsavar kitekeredett. A baleset időpontjában ezen kívül a bal hátsó kerék valamennyi kerékanyája, illetve a jobb oldali két keréknél is egy-egy csavar laza volt. 

Az autószerelő foglalkozási szabályokat szegett meg az ügyészség és a nyomozók szerint, ezért emeltek ellene vádat.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP