Egyhangúan választották meg az LMP pécsi politikusát, egyelőre egyetlen, férfi társelnökét, Keresztes László Lórántot a Lehet Más a Politika parlamenti frkaciójának vezetőjévé.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hírt kedden, Budapesten jelentette be Keresztes László Lóránt, három új frakcióvezető-helyettese, Demeter Márta, Schmuck Erzsébet és Csárdi Antal társaságába. Az LMP parlamenti képviselői egy keddi frakcióülésen választották meg Keresztest frakcióvezetőnek.

A hír előzménye, hogy Szél Bernadett, az LMP korábbi, női társelnöke és parlmenti frakció-vezetője szeptember 15-i hatállyal lemondott mindkét tisztségéről, de az országgyűlési képviselői munkáját folytatja. A bejelentésen Keresztes elmúlt hetekben tett nyilatkozatai, egyebek mellett a Szabad Pécsnek adott interjúja után kevesen csodálkozhatnak, hiszen nem tagadta, hogy elvállalná ezt a mehgbízatást is.

 

 

Keresztes ismét elmondta azt, hogy a  ?21. századi pártokkal? kívánnak együttműködni, feléjük nyitni, ami alatt ők a Momentumot és a Jobbikot értik.

KLL Szél Bernadettről méltatón szólt, kiemelve, hogy a párt továbbra is számít rá.

Szél lemondását a hír bejelentésekr így indokolta: 

?Nem akarok olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák.?

Az LMP Etikai Bizottsága ugyanis előzőleg megbüntette azokat, akik a párt egyes országgyűlési képviselő-jelöltjeinek a visszalépéseit szervezték április 8-a előtt. Ilyen volt Sallai Róbert Benedek is, akinek konfliktusa támadt Hadházy Ákossal.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL