PitiáNER akció volt a város részéről a pécsi gerillabuszmegálló elbontása? Vagy éppen emberéleteket óvtak meg Páváék a gyors reagálással egy “veszélyes” “tákolmány” elbontásával? Ki-ki döntse el, bár az sanszos, hogy egy hurrikánt tényleg nem élt volna túl a kutyák akciójának terméke. Mindenesetre szombaton “méltóképpen” elbúcsúztatták “A megállót”. Vagy a hűlt helyét. Békemenet is volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikÖt nap után, pénteken délelőtt a pécsi városvezetés utasítására elbontatták az MKKP baranyai passzivistái által egy hete sem emelt pécsi gerillabuszmegállót. Amire (ezért volt gerilla, többek közt) nem kértek előzetesen építési engedélyt, közterületfoglalást stb.-t, ráadásul még pont úgy is nézett ki, mint a Miniszterelnök Úr falucskájában csúf politikai okból készített hasonló emelvény. Amit szintén el kellett bontaniuk a passzivistáknak.

 

A pécsi gerillabuszmegálló elbontása miatt szombaton gyertyás megemlékezést tartottak, sőt a kutyák még a (volt) helyét is megjelölték. Ráadásul egy kis pécsi fáklyás gyertyás MKKP-békemenet után értek el a néhai/megboldogult/elrabolt/meggyalázott/stb. buszmegálló helyére, ahol búcsúztató beszédet is mondtak, majd gyertyát is gyújtottak, végül feloszlottak és hazamentek.

 

KategóriákPOP