2020-ig több mint 5,7 milliárd forint értékben fejleszti pécsi gépgyártó üzemét a Hauni Hungaria. A többek között magas szakképzettséget igénylő munkahelyeket teremtő beruházásokhoz a Nemzeti Befektetési Ügynökség közel egymilliárd forint támogatást nyújt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A cégnél elsősorban a hatékonyság növelésére koncentrálnak, hogy gyorsan és rugalmasan tudjanak a folyamatosan változó piaci igényekre reagálni. Összesen 5,7 milliárd forintos beruházási programot indított a vállalat, amelyhez a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közel egymilliárd forint támogatást nyújt – természetesen jelentős gazdaságfejlesztési és munkahelymegőrzési vállalásokért cserébe.

A beruházások nagy része közvetlenül a termelésre irányul. Négy üzemegységben – a forgácsoló- és a lemezmegmunkáló üzemben, a gépszerelő üzemben és a berendezésgyártásban – bővíti és korszerűsíti a gépparkját a vállalat. Az új, modernebb és hatékonyabb gépek sorában CNC megmunkálóközpontok, lézervágó gép, ponthegesztő, szikraforgácsoló, festőberendezés és lemezmegmunkáló is található.

Emellett komoly hangsúlyt kapnak az ipar 4.0 megoldások, amelyeknek egyik eszköze a digitalizáció terjesztése, a papírmentes gyártás elérése. Egyre több munkatárs kap mobileszközöket és terjednek az érintőképernyővel vezérelhető berendezések is.

Jut a fejlesztésekből a termeléstámogató területekre is: új irodák épülnek és a logisztikai részleg is korszerűbb berendezéseket kap, hiszen fontos, hogy a mérnöki és az informatikai szakembergárda is a legmodernebb környezetben dolgozhasson.

A HIPA-tól kapott közel egymilliárd forintos támogatás feltételeként a Hauni Hungaria a megvalósítási időszakot követő fenntartási időszak alatt is tartja vállalásait. 25 éves pécsi működése során 30,8 milliárd forintot fordított már beruházásokra, ebből 2,7 milliárdot 2018-ban. Baranya megye gazdaságának egyik fontos pilléreként hosszú távú stabil működés és dinamikus növekedés a cél, amihez a következő években is folyamatos innovációra lesz szükség – áll a Hauni sajtóközleményében.

KategóriákMETÁL