Helyi ügyvédek Társaság A Közérdekű Adatokért 2019 néven alapítottak egyesületet, melynek célja, hogy a város lakossága valós képet kapjon Pécs gazdasági és társadalmi helyzetéről.

A cikk a hirdetés után folytatódikEnnek érdekében megkeresik a város gazdálkodó szervezeteit, közintézményeit, hogy közérdekű adataikat bocsássák rendelkezésükre.

De az egyesület ennél is tovább menne, ugyanis az így megszerzett adatok elemzésével, és értékelésük után szakszerű, előremutató javaslatokat szeretnének tenni a mindenkori városvezetésnek.

A Szabad Pécshez is eljuttatott sajtóközlemény szerint azért volt szükség az egyesület létrehozására, mert Pécs működése során, gazdasági- és társadalmi életében komoly problémák merültek fel az elmúlt években. Ezekre nem születtek megfelelő, szakmailag megalapozott, racionális válaszok és megoldások.

Megkeresésünkre az egyesület közölte, hogy egyelőre 10 tagjuk van, de várják a további, Pécsért tenni akaró ügyvédek jelentkezését, és számítanak a város lakosságának a támogatására is.

Szinte ugyanezen a néven 2008-ban jelent meg egy szinte ugyanezeket a célokat képviselő és a városi intézmények ellen perek sorát kezdeményező egyesület. A Társaság A Közérdekű Adatokért (TAKA) Páva Zsolt polgármestersége óta nem hallatott magáról, a civil szervezetek jegyzékében már nem is szerepelnek. A most megalakult TAKA2019 szerint jók voltak a TAKA célkitűzései is, de most is szükség van egy hasonló szervezetre, és vállaltan van némi cinizmus a névválasztásban. Az egyesület egyelőre konkrét ügyeket még nem említett, a megkeresések előkészítése zajlik.

KategóriákMETÁL