Húsz millió forint európai uniós forrás felhasználásával, önerő nélkül fejleszti modern, minden korosztály igényeit kielégítő intézménnyé a Pécsbányai Közösségi Házat a pécsi önkormányzat, olvasható egy hétfő délutáni városházi sajtóközleményben.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint írták, Pécs önkormányzata a holnapi, február 18-i közgyűlési ülésen tárgyalja azt az előterjesztést, amely a Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztéséről szól.

Az ingatlanon korábban egy másik uniós projekt keretében zajlottak már felújítási munkálatok, megvalósult a részleges akadálymentesítés, hőszigetelés és tetőfelújítás, ám az akkor rendelkezésre álló források nem voltak elegendők ahhoz, hogy a ház kellő komforttal tudja kiszolgálni a közösség igényeit.

A mostani pályázatot március 30-ig kell benyújtania az önkormányzatnak. A pályázat tartalmazza a padló- és járófelületek felújítását, a belső nyílászárók cseréjét, egy nagyobb klubhelyiség kialakítását, kertrendezést, új öltözői és konyhai eszközök beszerzését, profi hangosítás kiépítését, valamint műszaki és informatikai eszközök vásárlását.

A projekt keretében megtörténhet egy napelem beépítése is, amely fedezi az épület villamosenergia-szükségletét, és befejeződhet a ház akadálymentesítése is.

A pályázatnak köszönhetően várhatóan 2021. végére Pécsbánya egy felújított, akadálymentesített, rendezvény-infrastruktúrával ellátott, s minden korosztály igényeit kielégítő közösségi házzal gazdagodik.

Azt már a holnap tárgyalandó előterjesztés szövegéből másoltuk ki, hogy Pécs MJV Önkormányzata a közösségi ház felújításának érdekében felkutatta a pályázati lehetőségeket, és a siker érdekében, mint alapító részt vett a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület létrehozásában. Az Egyesület státuszánál fogva pályázhatott egy uniós kiírásra (TOP-7.1.1), melynek keretében elkészítette a Helyi Közös-ségi Fejlesztési Stratégiát. Az pedig kulcsprojektként rögzíti a „Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése” tárgyú projektet – vagyis a pályázatot ugyan be kell nyújtani még, most éppen erről szavazhatnak, ugyanakkor biztosra vehető, hogy a pályázat kedvező elbírálást kap, így valóban megkezdőhet a közösségi ház újabb felújítása.

KategóriákPOP