32 milliárd forintos, 48 hónapra szóló keretszerződést írt alá a múlt héten a Dunakeszi Járműjavító Kft. a MÁV-Start Zrt.-vel. A közbeszerzésre még állami tulajdonú társaságként pályázott a járműjavító, a nyereményt azonban már a kft. új tulajdonosai, az orosz állami Transmashholding Csoport és Szalay-Bobrovniczky Kristóf zsebelhetik be, írja a 24.hu.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz egykori Századvég-potentát, majd londoni nagykövet, a kormányszóvivő férjeként is ismert Szalay-Bobrovniczky nemrég az egyik legjövedelmezőbb bizniszbe kapott bebocsátást, Garancsi Istvánnal közösen átvehette a néhai Andy Vajna fővárosi kaszinóüzletét.

Ha nem is ilyen látványos, de nyereséggel kecsegtető üzletnek néz ki újabb szerzeménye is, az elmúlt öt esztendőben legalábbis nem volt még egy olyan jó éve a Dunakeszi Járműjavító Kft.-nek, mint a tavalyi, olvasható a mostanában a kormánymédiában folyamatosan támadott Varga Zoltán médiaérdekeltségének számító 24.hu cikkében.

A most elnyert, összesen nettó 32 milliárd forintos megrendelés keretösszege 48 hónapra szól, és az összegnek „csak” a 70 százaléka biztos, mert “csupán” ennyi pénz elköltésére vállalt kötelezettséget a MÁV-Start vagyis kb. 10 milliárd forint lehívása opcionális.

De még a 22 milliárd forint is óriási tétel a Dunakeszi Járműjavító életében, vélekedik a 24.hu. Merthogy az előző öt évben a cég árbevétele nem érte el a 10 milliárd forintot: 2015-ben 5,4 milliárdnál tartott, tavaly mutatott ki a legtöbb forgalmat, de az is csak 9,4 milliárd forint volt.

Arról is a 24.hu írt még májusban, hogy 2020. április 30. óta a néhai Andy Vajna kaszinóüzemeltető cégének, a Las Vegas Casino Zrt.-nek új tulajdonosa van, mégpedig a Fidesz-közeli oligarcha, Garancsi István, illetve Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Utóbbi, mint az ismert lehet a sajtóból Habony Árpád bajtársának vallja magát, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje. Mindezen túl volt londoni nagykövet, egykori századvéges, és fő tulajdonosa az informális miniszterelnöki tanácsadó érdekeltségébe tartozó, nemzetközi hírügynökséget működtető cégnek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a saját ténykedését egy, a Mandinernek adott interjúban ekként határozta meg: „cselekvője vagyok annak az elitcserének, amely folyamatban van”.

KategóriákPOP