Ugyanakkor mostantól ismét engedélyezték a kétirányú közlekedést a pécsi Kertváros legforgalmasabb útján mától.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Sajtóközleményben tudatta azt Pécs önkormányzata szerdán, hogy a korábbi teljes útlezárás mellet elvégzett aszfaltozási munkálatok és az azt követő napokban végzett megfeszített munka eredményeként a tervezettnél  előbb befejeződtek a Nagy Imre út aszfaltburkolat-felújítási munkálatai. Ennek közsönhetően a mai naptól (azaz augusztus 19-e, szerdától) ismételten kétirányú forgalom engedélyezett az úton.

Úgy fogalmaztak, hogy kisebb munkálatok a csatlakozó mellékutak, valamint a Keszüi úti körforgalom melletti buszmegállóban még lesznek, de ezek már nem akadályozzák az átmenő forgalom zökkenőmentes haladását.

A tervezett kerékpárút mentén a – azaz a Melinda utca környezetében, a Pécs Pláza-csomópontnál, valamint a Megyeri úti hídon /kétpúpú felüljáró/ – pontszerű akadályok mellett még sor kerül munkavégzésre, de 2020. szeptember közepén befejeződnek az építési munkálatok.

A kerékpáros létesítmény átadása és forgalomba helyezése pedig 2020. október végén várható.

A Nagy Imre út rekonstrukciójának következő fázisaként mindkét irányba megnyílik a közlekedők előtt a Nagy Imre út Keszüi út és a Maléter Pál út közötti szakasza.

Mint azt, szintén a városvezetés közleményére hivatkozva júniusban megírtuk, a Nagy Imre út fejlesztéséhez kapcsolódóan a Nagy Imre út környezetében kerékpárutat építenek, illetve az Nagy Imre út – Maléter Pál úti csomópont és a Keszüi úti csomópont között fejlesztik /fejlesztették/ az utat. És igen, ezekre a munkákra Pécs még az előző városvezetés idején nyert el bruttó 324,2 millió forint pályázati támogatást.

A Tüke Busz utasainak a következő változásokra kell készülniük

2020. augusztus 19-e, szerdától az 1-es, a 3-as, az 55-ös, a 103-as és a 973-as járatok a Nagy Imre úton mindkét irányban ismét az eredeti útvonalon közlekednek. Ettől az időponttól használatba vehetik a pécsiek a Sarolta utcai Csontváry utca irányú megállóhely is. A Melinda utcai körforgalomnál található, Nagy Imre út elnevezésű megálló a beton kötési idejének végéig, tehát szeptember 14-éig még nem lesz használható.

A 3-as, 103-as és 973-as járatok számára a terelőútvonalon kijelölt ideiglenes Bogár utcai megálló megszűnik, helyette a járatok (70 méterrel nyugatabbra) az eredeti megállóban állnak meg.

KategóriákPOP