Az Új kenyér ünnepén leadott megrendeléssel kedvezményesen áron kóstolhatják meg, próbálhatják ki az egyik legjobb baranyai házi kenyeret, a Pogányban, hagyományos eljárással, minőségi alapanyagokból készülő kovászos (élesztő- és adalékmentes) fehér kenyeret.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem csak a legkülönfélébb és a megyében az egyik legkedveltebb házi kenyerek és minőségi pékáruk készülnek Pogányban, hanem kecskesajt is, mert a kenyereket és a pékárut készítő Baliné Saródi Írisz mellett férje, Bali Péter hosszú évek óta foglalkozik friss és érlelt kecskesajtok készítésével. Őstermelő, minőségi kézműves termékeket készítő pogányi házaspárról van szó, akiknek Facebook-oldalukon, a Kecske sajt és házi kenyéren érdemes elidőzni, nem kevésbé érdemes kedvelni és követni. A termékekkel és azok készítésével kapcsolatos alapvető tudnivalók mellett folyamatosan olvashatók azon ugyanis a legfrissebb, legaktuálisabb információk is, köztük az, hogy éppen mikor és hol fognak árulni – a biztos pont a szombati, pécsi Búza téri termelői piac –, illetve hogyan és mikor történik a kiszállítás. 

Ez az írás azonban most elsősorban a csodálatos és finom, a boltival össze sem hasonlítható kenyerekről, vajas és tejes kiflikről, kovászos kelt süteményekről és finomságokról szól, hiszen holnap augusztus 20-a lesz. Ami nem csak az államalapításra emlékező nemzeti ünnep, hanem az Új kenyér ünnepe is.

És éppen az Új kenyér ünnepének tisztelete, a kenyér szeretete miatt akciót hirdettek a friss, élesztő- és adalékmentesházi kovászos kenyérre: az egykilósra és a kétkilósra is. A pogányi kovászos házi fehér kenyér szokásos ára 1200 forint kilónként, az Új kenyér ünnepén, augusztus 20-án (csütörtökön) online leadott (és most szombati pécsi, piaci átvételre szóló) megrendelés esetén azonban kedvezményesen, 900 forintért vásárolhatnak egy kiló kovászos kenyeret – tehát az 1 kilós 900, a 2 kilós 1800 forint lesz. Nagyon fontos viszont azó – mert feltétele a kedvezménynek –, hogy a megrendeléskor hivatkozzanak arra, hogy a Szabad Pécsen olvastak az akcióról.

Pogányban nem csak az egyik legjobb, legkedveltebb és legfinomabb házi kenyerek és pékáruk készülnek, de a megyében dolgozó és ismert házi kenyeret készítő pékek közt Írisz az egyik legrégebbi idő óta foglalkozik kenyérsütéssel, immáron 16 éve, 2004 óta. És mint mondja, ez szenvedély és elhivatottság is, máskülönben nem tudna, s szerinte nem is lehetne máskülönben hétről hétre, újra és újra szinte alvás nélkül, 24 órás dagasztás, tésztakészítés, majd újabb, legalább egy teljes nap folyamatos sütés mellett kenyeret sütni, hogy a szombat reggeli piacra elkészüljenek a már reggel hétkor a friss pékárura, kenyérre váró új- és visszatérő vásárlók és a törzsvevőik kiszolgálására.

Mert, aki náluk vett és kóstolt már kenyeret, az tudja, hogy a boltit összehasonlítani sem lehet, sem ízben, sem állagban, sem beltartalomban, és persze megjelenésben sem az ő kenyerükkel, amelybe nem csak a minőségi alapanyag, hanem a szívük és lelkük is benne van.

Aki tehát augusztus 20-án ad le rendelést online, e-mailen a balipeti1969@gmail.com címre, avagy a Kecske sajt és házi kenyér Facebook-oldalra elküldött Messenger-üzenetben a fentieknek megfelelően, annak nevére szólóan ott lesz a csodás 1 kg-os vagy 2 kg-os házi, kovászos friss fehér kenyér most szombaton, augusztus 22-én 7-11 óra közt a Búza téri termelői piacon.

KategóriákHirdetés