Eddig csak Budapesten végzett személyes, rendszeres időpontokban zajló ingyenes jogi segítségnyújtást a TASZ. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet vidéken elsőként Pécsett igyekszik személyes jogi tanácsokkal segíteni azoknak, akiknek a közhatalommal, az államigazgatással szemben vannak vitás jogi kérdései.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi Emberség Erejével Alapítvány nevű civil szervezet Citrom utcai irodájában várja a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa kéthetente csütörtökönként az érdeklődőket. Az ingyenes jogi segítségnyújtás az állampolgároknak szól, kifejezetten a közhatalom és a polgárok közötti jogi kérdésekben lehet a jogvédő szolgálat munkatársaihoz fordulni. Nemcsak azok jelentkezhetnek, akik az államigazgatással, közhatalommal kerültek vitás jogi helyzetbe, de a civil szervezetek is, akiknek valamilyen jogi kérdésük van.

A soron következő pécsi jogsegély nap holnap, szeptember 17-én, csütörtökön lesz, amire Facebook-eseményt is létrehoztak, amit ezen az oldalon érnek el.

Jelentkezés a TASZ személyes pécsi jogsegélyszolgálatára kizárólag ennek a jelentkezési űrlapnak a kitöltése után lehetséges. Itt lehet időpontot és napot választani előzetesen.

A TASZ célja az volt, hogy a jogvédelmet elérhetőbbé tegye Budapesten kívül is, ezért indították el az országban elsőként, és éppen Pécsett, így tehát elsősorban a pécsi és Pécs környéki polgároknak, csoportoknak és szervezeteknek a személyes, díjmentes jogsegély szolgáltatásukat. 

Az ingyenes jogi tanácsadás célja, hogy a közhatalom és a polgárok közötti jogi kérdésekben segítse az érdeklődőket.

A pécsi jogsegély szolgálatot Szabó Attila, a TASZ politikai szabadságjogi projekt jogásza, a TASZ telefonos jogsegélyszolgálatának munkatársa tartja a Citrom utcai ECK-irodában, kéthetente csütörtökönként, így holnap is, 14 és 17 óra közt.

KategóriákPOP