Egy kutya vagy egy macska az otthonunkban gyakran igazi családtaggá válik. Éppen ezért a gazdik körében a kisállathoz tartozó játékok, kellékek vagy egyéb felszerelések szinte nélkülözhetetlenek az életben. Elvégre egy háziállatnak nemcsak a fizikai igényeit kell kielégíteni, hanem a szellemi adottságait is szükséges fejleszteni.

A cikk a hirdetés után folytatódikNemcsak a játékok fontosak egy háziállat tartása során. Vannak olyan kellékek is, amelyek nélkül egyszerűen nem boldogulnánk. Így például a póráz, az etetőtál vagy a bolhafésű egyaránt hasznos lehet, ha kis kedvencünkről van szó. Minderre érdemes odafigyelnünk, hiszen nemcsak számunkra fontos a háziállatunk, hanem számára is sokat jelentünk.

A termékek választéka

A piacon számtalan különböző kellékkel találkozhatunk, amelyek hozzájárulhatnak kis kedvencünk fizikai és mentális egészségéhez. Léteznek kognitív képességeket, fizikai fejlődést vagy éppen szociális készségeket elősegítő játékok. Nem mindegy ugyanis, hogy a macskánkat szeretnénk megtanítani egerészni vagy a kutyánknak éppen nő a foga, amihez megfelelő rágócsontot, játékot keresünk. 

Természetesen vannak szórakoztató, stresszkezelő, valamint unaloműző játékok is, a határ a csillagos égbolt. Az aun.hu háziállatoknak való termékeinek kínálatában hamar megtalálhatjuk azt, amit keresünk. Nem számít, hogy kutyafekhelyre, szagtalanítóra vagy kutyáknak készült turisztikai vizes palackra van szükségünk. 

A kellékek típusai

1. A gondolkodást segítő játékok

Ha kedvencünk fizikai vagy mentális fejlődését szeretnénk elősegíteni, tanácsos az intelligencia vagy a sportoláshoz kifejlesztett játékokkal kezdenünk. Egy elemes, interaktív macskajáték segíthet a kiscicának megtanulni, hogyan kell egeret fogni. Egy jutalomfalat-labda pedig fokozatosan adagolhatja a jutalomfalatokat kutyusunk számára.

2. A megmozgató játékok

Ha inkább azt szeretnénk, hogy a háziállatunk sportoljon, úgy természetes a labdás játékok állnak az első helyen. A labdákon kívül sokat segíthetnek még a frizbis, esetleg köteles kellékek. Egy labdahajító eszköz által magasabbra és távolabbra dobhatjuk a labdát, ami jobban megmozgatja a kis kedvencünket. Kötéljátékok esetében javasolt, hogy az adott terméknek legyen fogórésze vagy füle, hogy könnyebb legyen azzal bánnunk.

3. Egyéb felszerelések

Egy kutya tartása természetesen elképzelhetetlen a már említett saját kutyafekhely vagy póráz nélkül. Amennyiben kisebb testű kutyusunk van, érdemes hámmal ellátott pórázt beszerezni. Ha pedig kis kedvencünket gyakran szoktunk sötétedés után is levinni, úgy a fényvisszaverős póráz lehet a legjobb választás.

Egy kutya szemében a gazdája nemcsak “falkavezér”, hanem igazi barát is. Éppen ezért ne hanyagoljuk el, és foglalkozzunk vele a különböző készségfejlesztő játékok segítségével. Szeressük őt legalább annyira, amennyire ő szeret minket!

KategóriákINFÓ