Van egy cicád, amit szívesen meglepnél egy kényelmes cicaházzal? Nem tudod, hogy milyen lenne a jó választás, ha beltérre keresel, vagy ha inkább kinti életet folytat a bársonytalpú? Maradj velünk és tudd meg, hogy milyen lenne a számotokra ideális!

A cikk a hirdetés után folytatódikAmit beltéri cicáknak ajánlunk

Talán te is tapasztalhattad, hogy beltéri cicád nem igazán kedveli a nagy, zárt dobozokat, hanem inkább a nyílt tereken szeret időzni. Éppen ezért számukra egyáltalán nem a legjobb választás egy hagyományos cicaház. A legtöbb macska inkább egy kaparófa mellett teszi le a voksát, hiszen ezek nyitottak, valamint nemcsak mászásra és kaparásra alkalmasak, hanem némelyik fedett fekvőhellyel is rendelkezik. Számukra, ha belátják a teret, az kifejezetten biztonságérzetet nyújt. A Kedvence.hu macskabútorai között biztosan megtalálod a cicádnak megfelelőt!

Azok a gazdik, akik rendelkeznek némi kézügyességgel, könnyen összedobhatnak a kedvencüknek egy izgalmas és nem utolsósorban költséghatékony cicaházat. Mivel a macskák jelentős része imádja a kartondobozokat, mindent, amibe bújni lehet, így egy nagyobb, dobozokból álló építmény garantáltan kedvenc lesz. Amelyik cica pedig szeret az ablakban ülni, annak a legjobb móka egy ülőke, ahonnan kedvére követheti a kinti történéseket. Ezt függeszthetjük a plafonra, vagy tehetjük az ablakba is.

Cicaház a kinti mókához

Attól függően, hogy a négylábú mennyi időt tölt a szabadban, érdemes átgondolni azt, hogy szüksége van-e a kinti cicaházra, vagy bőven elegendő a benti variáció. Ha ez az időtartam csak napi egy-két óra, akkor jó eséllyel szükségtelen beruházás, de ha mondjuk a fél napot kint tölti, vagy kimarad éjszakára, akkor mindenképp érdemes elgondolkodni a vásárláson. Ebben az esetben hasznos lehet egy kültéri cicaház, hiszen biztonságérzetet nyújt számára, hogy van hova behúzódni egy esetleges vihar vagy valamilyen kellemetlenség elől. 

Mivel ez a cicaház kültéren kap helyet, ezért számos szempontot figyelembe kell venni. Az egyik ilyen, hogy vízlepergető vagy víztaszító bevonattal rendelkezzen, hiszen a legtöbb cica annyira utálja a vizet, hogy képes nem bemenni, ha tudja, hogy bent is nedves lesz a bundája. Emellett a hőszigetelés is sarkalatos pont, mivel érdemes olyan belső burkolatot választani, ami bent tartja az állat testhőjét. Leginkább úgy tehetjük vonzóvá a négylábú számára ezt az építményt, hogy az egyik sarokban elrejtünk egy kis macskamentát, aminek az illata garantáltan becsalogatja. Végül pedig az alsó burkolatra is kiemelt hangsúlyt kell fektetni, mivel egy nedvszívó anyagban kell gondolkodnunk. Ha a cica vizes bundával fekszik rá, akkor nagyon fontos, hogy magába szívja a nedvességet az anyag, mert ha nem, akkor az állat értelemszerűen vagy felfázik, vagy valamilyen módon megbetegszik. 

Te milyen cicaházzal lepnéd meg kedvencedet? 

KategóriákINFÓ