Amikor az öltöző berendezése, felszerelése kerül napirendre, akkor nem árt odafigyelni néhány fontos dologra, például arra, hogy milyen öltözőszekrények kerülnek majd oda. Azok mérete, kialakítása és minősége nagymértékben befolyásolja azt, hogy a helyiség mennyire lesz praktikus.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Egy öltöző esetében a praktikum óriási szerepet játszik. Egyrészt azért, mert egyszerre többen is szokták használni, másrészt pedig azért, mert többféle holmi biztonságos elhelyezésére is megoldást kell adnia. 

A mostani írásunkat azért készítettük, hogy segítsünk az öltöző kialakításában, felszerelésében. Először is a legfontosabb elemek, az öltözőszekrények méretének és minőségének fontosságáról lesz szó. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet néhány dologra, amit érdemes szem előtt tartani.

Könnyen előfordulhat, hogy még nem tudod, hogy honnan szerezd be a megfelelő méretű és fakkszámú szekrényeket. Ebben az esetben a figyelmedbe ajánljuk az Állványbázis.hu öltözőszekrény kínálatát. Itt a MetaloBox által gyártott szekrényeket találod, amiket nagyon sokoldalúan lehet használni.

Mekkora legyen az öltözőszekrény mérete?

Az öltözőszekrény egyik legfontosabb paramétere a méret. Alapvetően ugyanis ez határozza meg azt, hogy mennyire lesz kényelmes az öltöző. Ha túl nagy, akkor túl sok helyet foglal a helyiségben, és így az emberek kis helyen tudnak mozogni. Ha pedig túl kicsi, akkor meg nem minden holmijukat tudják beletenni a szekrénybe. 

Jó kiindulás lehet, ha átgondoljuk, hogy pontosan milyen tárgyak tárolására, rendszerezésére kell megoldást adnia. Ha kisebb értéktárgyak, például pénztárca, kulcs, telefon kerül majd bele, akkor az értékmegőrző szekrény lesz az ideális választás. Ez kisebb helyet foglal, mint azok a szekrények, amik a ruhák, cipők, táskák tárolására szolgálnak. 

Miért fontos annyira a minőség?

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a szekrényekben értéktárgyak kerülnek elhelyezésre. Ebből kifolyólag nagyon fontos, hogy a szekrények megfelelő védelmet nyújtsanak. Ha könnyen fel lehet feszíteni őket vagy valamilyen szerszámmal ki lehet nyitni a zárat, akkor nem tudják betölteni a szerepüket.

A minőség az időtállóság tekintetében sem elhanyagolható szempont. Ha ugyanis egy szekrény minőségi anyagból, alkatrészekből készül, akkor sokáig biztonságos használatot tesz lehetővé. 

Mire figyelj az öltöző kialakításakor?

Amikor a megfelelő berendezési tárgyakat keresed, akkor mindig vedd figyelembe a hely adottságait! Azokat a bútorokat, kiegészítőket válaszd, amik tökéletesen passzolnak az adott helyiségbe!

Láthatod, hogy az öltöző kialakítása nem olyan bonyolult feladat. Viszont néhány dologra feltétlenül oda kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy kényelmes és praktikus legyen. Különösen az öltözőszekrények kiválasztására kell nagy gondot fordítani, elvégre azoknak központi szerepük van a helyiség használatakor. 

KategóriákINFÓ