Önmagában már az, hogy egy költöztetés Budapest belvárosából indul okoz némi fejtörést. Ha pedig még gyermekek is vannak a házban, az további odafigyelést igényel. Hogy még így is gördülékeny legyen az egész folyamat, hoztunk pár tippet, amit érdemes betartani.

A cikk a hirdetés után folytatódikProblémák, ha a költöztetés Budapest belvárosából indul

A szűk utcák és a kevés parkolóhely nagyban meg tudják nehezíteni a dolgunkat, ha a költöztetés Budapest belvárosában történik. De mivel tudjuk ezeket a körülményeket, így előre fel is tudunk rájuk készülni.

A teherautónak a szűk utcákon a parkolás okozza a legnagyobb gondot. Épp ezért előre foglalnunk kell neki parkolóhelyet. Érdemes már előző este pl. kukákkal elfoglalni a másnapi rakodási területet. Használjunk elkerítéshez szalagot, amire érdemes kiírni azt is, hogy rakodási terület.

Minél közelebb tudjuk a helyet biztosítani (ami általában két- két és fél személyautó helyének felel meg), annál gyorsabb lesz a költöztetés. És ez végső soron a kifizetendő végösszegen is meg fog látszani, ezért sem mindegy, hogy figyelünk-e erre, vagy sem.

De nézzük meg azt is, hogy hogyan érdemes a gyermekeinkkel belevágni egy költöztetésbe. Ennek fő pontjait a Servitius és Partnerei költöztetés szakemberei osztották meg velünk.

A gyermekekkel csak transzparensen!

Az életkoruknak megfelelően kell kommunikálnunk velük. De a legfontosabb, hogy kommunikáljunk, legyünk transzparensek, tudjanak a költözésről! Elég nagy stressz nekünk is egy ilyen folyamat, hát még nekik, akik lehet nem is értik teljesen, hogy mi történik körülöttük. Ha viszont a saját koruknak megfelelően elmondjuk nekik, akkor sokkal könnyebb lesz számukra is átélni a változást. Ráadásul meg is fognak nyugodni, mert nem tartjuk őket bizonytalanságba.

Vonjuk be őket is a költözésbe!

Már az új otthon kereséstől kezdve a költözés végéig érdemes a gyermekeinket is bevonni az egész folyamatba. Nyugodtan kérjük ki a nagyobbak véleményét is a kiszemelt új ingatlanról. A döntésünkben igenis legyen szempont az ő véleményük is. A saját szobáikat nyugodtan pakolják be ők, vagy legalábbis hagyjuk őket segíteni. Az új szobájuk kialakításában szintén kérjük ki a véleményüket, válasszanak pl. ők színeket, hagyjuk, hadd szabják saját ízlésükre a szobát.

Mutassuk meg előre az új otthonunkat

Ne akkor találkozzon először az új otthonával a gyermek, amikor már odapakoltunk! Menjünk el előtte egy mini kirándulásra vele, amikor meglátogatjuk az új otthonunkat! Ismerkedjen vele, szokja az új környezetet! Meséljünk neki az új lakásról, és domborítsuk ki az előnyeit, azt, hogy miért lesz nagyon jó, miért lesz sokkal jobb ott lakni!

A környékbeli szülőkkel is vegyük fel a kapcsolatot

Érdemes előre felkeresni az új környéken élő gyermekek szüleit. Települési rendezvényen vagy a helyi játszótérre ellátogatva is új barátokra tehetünk szert. Sokkal könnyebb lesz a váltás minden gyermeknek, ha már eleve tárt karokkal várják.

Ezeket a tippeket érdemes a saját élethelyzetünkre alkalmazni. Ezekkel nem csak maga a költözés válik könnyebbé, de a beilleszkedésünk is az új lakóközösségbe.

KategóriákINFÓ