Régi vágyad, hogy megépíts egy filmbeli repülőmakettet? Imádod az összeállítás folyamatát, a kedvenc lépésed, amikor a színek által életre kelted a tárgyat? A cikkben egy igazán különleges modell bemutatásáról lesz szó, mely nem hiányozhat egyetlen gyűjteményből sem!

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy ikonikus jármű a makettezők örömére

Bizonyára láttad a Top Gun: Maverick filmet, ha igen, akkor mindenképpen ajánljuk figyelmedbe P-51-es Mustang modellt, melynek viszonylag gyors a megalkotása, és a festése is megoldható rövid időn belül. Ez a gyönyörű repülőmodell a vitrined gyöngyszeme lehet, hiszen nem mindennapi jármű. Látványos készlet építhető, ami leginkább a festés érdeme.

A Modellfutár makettjei között az Airfix 72-es P51-D Mustang modell is elérhető. A Top Gun filmben látható Mustang tulajdonképpen a külsejében egyezik az Airfix általi készlettel.

Az egyik legfőbb változás a műszerfalon, hogy a célzórendszer eltávolításra került, emellett plusz digitális kellékek lettek beépítve. A lyukak eltávolításához érdemes a sztirollapból megmaradt maradékot felhasználni, extra thin ragasztóval pedig körbefolyatni. Ami szintén eltérő az eddig ismert P-51-es modellektől, hogy a jármű fekete belül, ezért a kabin kifestéséhez javasolt szárazecseteléssel körbekaparni a fülkét.

Az összeállítása kellő rutin birtokában viszonylag egyszerű, csupán a jól bevált alaplépéseket kell végigvinni: csiszolás, ragasztás, helyenként tömítés. A készlet pontos, nagyon szép, látványos eredmény érhető el vele. Amennyiben nem Tom gépét építenéd meg, javasolt a 72-es modell P-51 D eredeti készlete.

Realisztikusabb gépek haladó makettezőknek

A makettezés nem csupán egy hobbi, hanem konkrétan egy szenvedélyes alkotási folyamat. Ennek során egyre több rutinra teszel szert, megismerkedsz a modellek összeállításhoz szükséges praktikákkal, a makettfestékek különböző típusaival.

Haladó makettezőként egy idő után már nem lesz elég, hogy a gyári ajánlások alapján készítsd el a művet, ekkor már sokkal valósághűbb gépeket szeretnél készíteni. A népszerű filmbeli modelleknél is törekedni fogsz arra, hogy minden egyes apró kis jellegzetesség megjelenítésre kerüljön.

Ezzel nincs is baj, hiszen egyedül a képzeleted szabhat határt, csupán gyakorlás, kísérletezés, és kitartás szükséges.

Makettől függően a közkedvelt ikonikus darabok sajátosságai mellett egy-egy harci jármű kopásai, leverődései is egyre jobban érdekelni fognak. Míg végül azokat is megalkotod, hogy még élethűbb darabokat hozhass létre.

Repülőmodell ajándékba

Gondolkoztál már azon, hogy meguntad a sablonos ajándékokat? Ez egyszer valami különlegessel lepnéd meg szeretted? Top Gun rajongónak tökéletes például egy Maverick Mustang makett, mellyel nemcsak ajándéktárgyat, hanem élményt is nyújtasz. Ennek a nem mindennapi példánynak az összerakása felejthetetlen lesz számára. Remek ötlet gyűjtőknek is, hiszen mi lehetne egyedibb egy vitrinben, mint egy ikonikus filmbeli repülőmodell.

KategóriákINFÓ