Egy számológép igen hasznos lehet minden otthonban! Pláne, ha iskoláskorú, esetleg érettségi előtt álló gyermekünk van. Számukra nem ajánlott, sokkal inkább kötelező a megfelelő paraméterekkel rendelkező készülék megléte.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kínálat egyes boltokban igen színes is lehet. Például a BestMarkt webáruházában megannyi számológép közül válogathatunk. Nézzük, mire érdemes figyelnünk!

A készülék típusa

Először érdemes sorra vennünk, mire is szeretnénk a későbbiekben használni a terméket. Egy középiskolai matematika példa megoldásához teljesen más készülék kell, mint egy otthoni gyors összeadáshoz, amikor a havi kiadásainkat összegezzük. Utóbbi esetre egy zsebszámológép, előbbi példára egy tudományos készülék javasolt.

Vannak kifejezetten irodai, asztali használatra kifejlesztett számológépek. Létezik szalagos változata is, amit szintén elsősorban munka során alkalmazhatunk. Ezeknél a szalagos gépeknél mindenképpen vizsgáljuk meg a nyomtatási sebességet.

A gép egyéb jellemzői

A számológépeket egyrészt megkülönböztethetjük egymástól az alapján, hogy milyen áramforrást használnak. Nagyon praktikusak például a napelemmel működő készülékek. A hagyományos, elemes és hálózatra csatlakoztatható verziók mellett már az akkumulátoros típus is rendkívül közkedvelt. A gépek kijelzője szintén nagyon változatos lehet. A legalapvetőbb egysoros készülékektől, egészen a nyolc sorosokig terjed a skála. Sok számológép már LCD kijelzővel rendelkezik. Az egyszerűbbek nyolc, a komolyabbak akár 25-28 számjegyet is mutatnak.

A dizájn tekintetében természetesen végtelen a kínálat. Hagyományos és extrém színek, egyszerű vagy modern formavilág. A választás csak rajtunk múlik!

Tudományos funkció

A számológépek kapcsán talán az egyik legfontosabb ismérv, hogy hányféle tudományos funkcióval rendelkeznek. Ez elsősorban azok számára lehet lényeges, akik munkájuk során komolyabb képleteket használnak, vagy valamilyen matematika vizsgára készülnek.

A legtöbben még mindig az érettségire való felkészülés apropójából vásárolnak tudományos készüléket. Nagyon fontos, hogy vizsga előtt akár már évekkel megvásároljuk a jó minőségű modellt, hiszen a különböző funkciók kiismerése kifejezetten fontos a vizsga előtt. Hiába van egy magas árkategóriás, több száz funkcióval rendelkező készülékünk, ha nem tudjuk, hogyan kell használni.

Természetesen fontos utánajárni, hogy az adott vizsga milyen szabályzattal rendelkezik, hiszen előfordulhat, hogy a csúcsszuper számológépünk használatát nem engedélyezik majd.

Az érettségi kapcsán a szakemberek úgy fogalmaznak, hogy a legalább 240 tudományos funkcióval rendelkező gépek már igazán nagy segítséget nyújthatnak a vizsgázóknak.

Bármilyen típusú számológép mellett is döntünk, mindig válasszuk a megbízható minőséget, hogy ne kelljen évente új készüléket vásárolni!

KategóriákINFÓ