Köztudott, hogy a víznek jótékony hatása van az emberi szervezetre, a masszázs pedig segíti a keringést és hozzájárul a megfelelő anyagcseréhez. Mindemellett pedig a regenerálódásban is támogatja az emberi szervezetet. Cikkünkből kiderül, hogy miért érdemes rendszeresen sort keríteni a jakuzzi használatára.

A cikk a hirdetés után folytatódikA körkörös masszázsterápia a teljes testet kezeli, azokra a testrészekre fókuszál, amelyek a legkényesebbek az izomfeszültség szempontjából. Jakuzzik széles választéka található a Caldera Spas oldalán.

Egyszerre csupán egy izomcsoport átmozgatása történik

A jakuzzik úgy lettek kialakítva, hogy maximális kényelmet nyújtsanak. A fúvókák és az ülések elhelyezkedése tökéletesen illeszkedik a test egészének működéséhez. A masszázsterápia során egyszerre csupán egy izomcsoport átmozgatása történik.

A jakuzzi használatával fel lehet frissíteni a lábfejet, a combot, a hátizmokat, a deréktáji izmokat, a vállizmokat és a nyaki izmokat egyaránt. Ráadásul a vízsugár erősségét lehet állítani. Ennek köszönhetően egyszerűen az egyéni igényekhez szabható az ereje. Így az enyhe és nyugtató vízsugártól egészen az erőteljes, átmozgató masszázsig beállítható. Mindemellett a fúvókák típusától függően nyugtató és forgó mozgást is végezhetnek. Az üléseket váltogatva lehet megtapasztalni, hogy a fúvókák más-más izomcsoportot vesznek célba. 

A fúvókák hatásának köszönhetően ellazulnak az izmok

A meleg víz is jótékonyan hat a szervezetre, a fájdalomcsillapításban is fontos szerepe van. A jakuzzi forró vize segít többek között az ízületi fájdalmak enyhítésében. Ráadásul a testhőmérséklet emelkedésének köszönhetően fokozódik a vérkeringés, oldódik a stressz és javul a mozgás. A jakuzzi rendszeres használata jótékonyan hat a szervezetre.

A fúvókák hatásának köszönhetően ellazulnak az izmok, endorfin szabadul fel, és csökken az esetleges fájdalom. Ha rendszeresen sor kerül a jakuzzi használatára, akkor tovább meg lehet őrizni az izmok rugalmasságát, az ízületek mozgékonyságát, és védhető a test a további károsodásoktól.

Már a jakuzzi első használata után érezhető a változás a szervezetben

Ahogy már említettük, a meleg víz jótékonyan hat a vérkeringésre. Ennek köszönhetően egyszerűbben és gyorsabban jutnak el a sejtekhez és a szövetekhez a vérrel szállított tápanyagok, melynek köszönhetően jelentős mértékben csökken a regenerálódás ideje.

Természetesen a meleg vízben történő lazításnak egyéb előnye is van, méghozzá a hatékony stressztűrés. Nem véletlen, hogy orvosok is javasolják a meleg vizes fürdőzést, bár bizonyos krónikus betegségek esetében nem javallott. Ha nem áll fenn krónikus betegség, akkor a meleg vízzel történő masszírozás garantáltan jótékony hatású. Érdemes kipróbálni ezt a lehetőséget, hiszen már az első használat után érezhető a pozitív változás. Javasolt rendszeresen sort keríteni a jakuzzi használatára.

KategóriákINFÓ