Az abesszin macskafajta rendkívül kíváncsi, és emberkedvelő. A játékos, barátságos cica imád a gazdája közelében lenni, lételeme, hogy a nyomában járjon. Tanulékony, okos fajta, aki igényli a mentális kihívásokat is. Szereti a társaságot, imádja a nyüzsgést.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz emberközpontú, nyugodt cicafajta

Felelős gazdiként nemcsak az ideális kedvenc kiválasztása, és a számára optimális élettér kialakítása járhat kihívásokkal. Felkészülni a cica érkezésére minden szempontból alapvető fontosságú.

Megismerkedni a macskák táplálásával kapcsolatos főbb tudnivalókkal, valamint a megfelelő táp beszerzése szintén lényeges teendő. Minőségi macskatápok elérhetők például a Grandopet.hu oldalról. Ebben a cikkünkben az abesszin macska jellemvonásait és külső jellegzetességeit ismertetjük! 

Az abesszin macska számára olyan otthon a legideálisabb, amelyben megfelelő tér áll rendelkezésére. A kizárólagos benti tartás nem optimális ennek a cicának, a legjobb, ha egy biztonságos kert vagy terasz is elérhető, ahol kedvére felfedezhet, és játszhat. 

A keleti macskafajtákkal ellentétben az abesszin egy nyugodt vérmérsékletű, aki szokatlanul csendes. 

Nagyon figyelmes típus, aki gazdája minden rezdülését követi, éppen ezért remek családi kedvenc, gyerekek mellett is, hiszen imádja a nagy társaságot. Kíváncsisága révén pedig igényli is, hogy aktív részese legyen az összejöveteleknek. 

Külső ismertetőjegyei 

Atletikus testfelépítésű, könnyed, sportos. Kíváncsi jelleme külső jegyeiben is megnyilvánul. Nagy méretű, mandulavágású szeme világosbarna, zöld vagy borostyánszínű. A szemének sötét körvonala révén igen karakteres. Az ék alakú fejforma és a széles, nagy fülek is a jellegzetességei közé tartoznak. 

Finom, puha bundával rendelkezik, amit leginkább kék, őzbarna, sorrel és vadas színek jellemeznek. A vadas bundázat a meleg barnához hasonló, melyben narancsos alapszín dominál fekete tickinggel, vagyis a jellegzetes gyűrűzött mintázattal, amely a vadnyúléra emlékeztet. A sorrel fahéj árnyalatú alapszínt jelöl, csokoládébarna gyűrűzöttséggel tarkítva. Az őzbarna pedig a sorrelnek jóval világosabb változata, ez esetben a krémszín alap kakaóbarna gyűrűzöttséggel díszített. 

Kinek ajánlott az abesszin macska?

Ideális kedvenc mindazoknak, akik elegendő időt tudnak tölteni bársonytalpú barátjukkal. Különösen fontos a cicának a közös játék, a sok-sok figyelem és törődés. Társaságkedvelő fajta, ezért családoknak kifejezetten javasolt. 

A mozgásigényét és kíváncsi jellemét azonban tiszteletben kell tartani, természetesen biztonságos kereteken belül kell engedni mindezt. Például lekerített kert vagy terasz formájában, ahová időnként kijárhat. 

Játékossága révén igen kedvelt az egyedülállók körében is, hiszen remek társ, aki végtelenül ragaszkodó a gazdájával szemben.

Amennyiben még több macskafajtát ismernél meg, vagy épp azon töröd a fejed, hogy milyen cicád legyen, a macskafajták leírásai a segítségedre lehetnek!

KategóriákINFÓ