A kisgyermekekkel való közlekedést és a napi tevékenységek elvégzését is nagyban segíti egy babahordozó kenguru. Az eszköz egyre népszerűbb a szülők körében, ami nem véletlen, hiszen a kenguru használatával gyorsan kialakítható a mama és a baba közötti kötődés. További előnyökre is kíváncsi vagy? Olvasd el cikkünket!

A cikk a hirdetés után folytatódikA babahordozó kenguru előnyei

A legtöbb kultúrában még ma is csak olyan babahordozó eszközöket használnak, amelyekben ülve a baba bőre hozzáér a mamáéhoz. Ez nagyon előnyös dolog, mert csecsemőkorban az nyugtatja meg igazán a kicsiket, ha szoros testi közelségben vannak az anyával. 

Éppen ezért a babahordozók itthon is nagyon keresettek, a Baby Lion szakáruházban kenguruk és babahámok is beszerezhetők, érdemes szétnézni a kínálatban. A termékek között választhatunk szín, típus és gyártó szerint is, de korcsoport és terhelhetőség alapján is lehet keresni.

Az biztos, hogy a kenguruk nagyon praktikusak, hiszen napközben otthon is használhatók. Csak tegyük bele a kisbabát, s míg főzünk vagy takarítunk, ő nyugodtan tud pihenni a közelünkben. Egy csecsemő számára az a megnyugtató, ha érzi az anyja illatát, hallja a szívdobbanását. 

A babahordozó kenguru jó tulajdonságai

Mint minden eszköz, amivel a babánkat magunkra vehetjük, akkor igazán jó, ha praktikus. A kenguruk azért olyan népszerűek, mert többféleképpen is lehet őket használni. Míg a gyermek kicsi, elöl, a szülő felé fordítva érzi jól magát. A térdeit ilyenkor felhúzza, a popója lejjebb kerül. Ez az úgynevezett békatartás. Ez nem terheli a gerincét, sőt, hagyja, hogy megfelelően fejlődjön.

Később, mikor a gyerkőc már nagyobb, a hátunk mögé is tehetjük a kenguruban. Ilyenkor, mint egy hátizsákot kell magunkra venni a babahordozó eszközt, a gyerkőc pedig mögöttünk ül. Akár egy állatkerti sétára indulunk így, akár csak a boltba szaladunk le kenyérért, nagyon hatékonyan oldhatjuk meg a gyerekhordozást.

További praktikus jellemzők

A Baby Lion bababoltban kapható kengurukat megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy további jó tulajdonsággal is rendelkeznek ezek az eszközök. Például állítható rajtuk a vállpánt és csípőöv is, és ez azért praktikus, mert így többen is használhatják ugyanazt a kengurut. Hol az anya, hol az apa veheti a hátára a gyereket, de akár a nagyszülőknek is kölcsönadhatjuk a hordozót, ha ők indulnak sétálni a gyerkőccel.

A pamut anyagnak köszönhetően a babák télen és nyáron is jól érzik magukat a kenguruban, nem izzadnak bele. Nyugodt pihenést tud biztosítani számukra az is, hogy sok hordozón van kapucni, mely védi a baba fejét séta közben a naptól és a széltől.

A szülők számára nem lesz teher a hordozás, mivel a súlyeloszlásnak köszönhetően nem terhelik meg a gerincüket. Akár még egy nagyobb bölcsis gyerek is hordható kenguruban!

A kenguruk használata roppant egyszerű, de érdemes többször elpróbálni a fel- és levételt. Tapasztalni fogjuk azonban, hogy sokkal egyszerűbb közlekedni egy jó kialakítású babahordozóval, mint babakocsival.

KategóriákINFÓ