Képzelje el, amikor a hideg őszi napokon a bolti változat helyett saját maga süt kenyeret. A frissen sült finomság illata az egész lakást belengi, akkor is, ha az kenyérsütő géppel készül el. A péktermék tartalmaz minden olyan tápanyagot, amire a szervezetének szüksége van, de semmi felesleges adalékanyag nincsen benne. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes házi kenyeret készíteni. 

A cikk a hirdetés után folytatódikŐszi bekuckózás és a frissen sült kenyér illata

Egy igazán jó kenyérnek magas a rosttartalma, ráadásul magvakkal támogatja az immunrendszert a hideg évszakokban. Persze nyáron ugyanolyan finom lehet egy, az onlineMárkaboltoknál kapható kenyérsütő géppel készült vekni, de azért valljuk be, ilyenkor sokkal kellemesebb sütni és főzni. Az eszközben készült péktermék sokkal tovább eláll, friss marad még napokkal később is. Nem úgy, mint a bolti készítmények, amelyek 1-2 nap alatt teljesen kiszáradnak és megpenészednek. 

A legjobb, ha este bekészíti a hozzávalókat, majd pedig beidőzíti a gépet éjszakára, így reggel mindig ropogós és friss kenyeret fogyaszthat. Innentől fogva a gyerekek indulhatnak az iskolába finom szendviccsel, ami tartalmaz kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, B-vitaminokat, valamint cinket és nátriumot egyaránt. 

Mi alapján érdemes kenyérsütőt venni?

Amikor kenyérsütő választásra kerül sor, akkor nem mindegy, hogy milyen típust szerez be. Fontos szempont a kenyér mérete, hogy a készülék késleltethető-e, valamint az is, hogy milyen programokkal rendelkezik. A kenyér nagyságát a használati utasítás pontosan megadja, hogy maximum mekkora péktermék készíthető benne. Így pont akkorát tud vásárolni, ami még bőven elegendő. 

A másik említett dolog a funkció, hogy van-e lehetőség arra, hogy a kenyeret időzítve készítsük el. Fontos szempont, hiszen sokszor 2-3 óra, mire az megsül, így a legjobb éjszakára állítani a sütési folyamatot, így pontosan reggelre készül el és hűl annyit, aminek köszönhetően azonnal fogyasztható. 

Nem árt továbbá figyelembe venni a programok számát, hogy süthető-e benne édes finomság, esetleg készülhet-e benne joghurt. Igen, jól olvassa, vannak készülékek, amik erre is képesek. 

A Gorenje kenyérsütő gép

A márkának több olyan eszköze van, amely kenyérsütésre alkalmas. Ott van a 815 W teljesítményű, 12 programos, késleltethető készülék, amelyben két dagasztókar található. A kenyér mérete maximum 1400 gramm, így egy nagyobb család számára is megfelelő választás lehet.

A nagy LCD kijelzőnek hála pedig bárki igénybe tudja venni a berendezést, így nem okoz gondot fiatalok és idősek számára sem használni azt. Ez a változat képes dagasztani, keleszteni, sütni, de csinálhat benne teljes kiőrlésű, francia, valamint édes sütiket is. Nagy segítség lehet tehát a mindennapok során, így nem szükséges folyamatosan a boltot járni, hogy mindig legyen otthon friss kenyér. Hát nem nagyszerű?

KategóriákINFÓ