A fürdőszoba nemcsak a tisztálkodás, hanem sokszor a relaxálás helyszíne is. Akiknek van fürdőkádjuk is a helyiségben, jól tudják, mennyire jóleső érzés itt megpihenni egy hosszú nap után. Ám azok se keseredjenek el, akik csak tusolóval rendelkeznek, inkább szerezzenek be egy esőztető zuhanyt! Mutatjuk, miért van erre szükség!

A cikk a hirdetés után folytatódik



Mi az az esőztető zuhany?

Mielőtt a lényegre térnénk, érdemes tisztázni, mi is az az esőztetés. Nos, ez a ma divatos fejzuhanyok egy speciális funkciója, melynek célja a záporeső erejének, intenzitásának az imitálása tusolás közben. Esőztető zuhanyfejeket szép számmal találunk a Homelux webáruház zuhanykiegészítői között, de aki kézi tusolóval együtt szeretne ilyet beszerezni, annak a zuhanyszett kategóriában érdemes szétnéznie.

Egy fürdőszobában ugyanis elsődleges feladat a tisztálkodás, ehhez sok esetben kézi zuhanyra van szükség, de ha hosszabban időznénk a tus alatt, akkor bizony jól jön egy nagy méretű fejzuhany is, amely lehet akár többfunkciós is.

Az esőztetés mellett a kaszkád mód, ami még kedvelt: ez esetben úgy érezhetjük magunkat, mintha egy vízesés alatt állnánk, a ránk zúduló víz élénkít és megnyugtat egyszerre.

Az esőztető zuhany mellett szóló érvek

Lássuk, mi minden szól az esőztető zuhanyfejek használata mellett!

1. Megnyugtató vízcsobogás

Sokszor azért választjuk a zuhanyozást a fürdés helyett, mert időhiányban szenvedünk, csak gyorsan túl akarunk lenni a mosakodáson. Ám, akik ráérősen szeretnek fürdeni, és szeretnének lelkileg is felfrissülni, azoknak mindenképp érdemes beszerezniük egy esőztető zuhanyt.

Köztudott, hogy a záporeső hangja megnyugtatja az embereket, nem véletlenül használják fel annyi relaxációs zenében is ezt a monoton, halk csobogást. Néha jólesik csak beállni a tus alá és folyatni magunkra a vizet, miközben gondolkodunk. 

Ha nincs otthon fürdőkádunk, amiben kényelmesen megpihenhetünk egy fárasztó, stresszes nap után, akkor legalább a zuhanyozás közben élvezzük a csendet és a nyugalmat, amit az esőztetés képes biztosítani.

2. Masszírozó funkció

Sokan állítják, hogy a fejükre hulló vízcseppek egyúttal masszíroznak is. Főleg igaz ez, ha többfunkciós fejzuhanyt választunk, ahol a kaszkád mód is rendelkezésre áll. Nem kell ahhoz wellnessközpontba mennünk, hogy egy kicsit felfrissítsük magunkat, ha van otthon esőztető zuhany!

Ha van egy szabad hétvégénk, nyugodtan tarthatunk egy wellnessnapot is a magunk örömére otthon, amikor lassan, ráérősen végzünk mindent. Ilyenkor is nagyon hasznos az esőztető, illetve a kaszkád funkcióval ellátott zuhanyfej.

3. Szabad mozgás

A kézi tusoló is nagyon praktikus dolog, de például hajmosásnál sokkal előnyösebb fejzuhanyt használni. Mivel mind a két kezünk szabad marad így zuhanyozás közben, alaposan be tudjuk dörzsölni a sampont és a balzsamot a hajba, nem kell egyensúlyoznunk közben.

A zuhanyfej nagyobb is, mint a hagyományos tus, éppen ezért több víz jön ki belőle, jól lemosható tehát vele a hajunkról a hab.

Ha tehát még nincs otthon ilyen speciális fejzuhanyod, mindenképp szerezz be egyet!

KategóriákINFÓ