Nem számít, hogy melyik típus áll a szívedhez közelebb. A hagyományos és a digitális névjegykártya között több különbség is akad, de a lényeg az, hogy azt válaszd, amelyik neked leginkább megfelelő, és legcélszerűbben tudod használni.

A cikk a hirdetés után folytatódikNézzük, mik a legfontosabb kártyaszabályok!

Amennyiben nem digitális névjegykártyát választanál, hanem a hagyományos megoldások híve vagy, akkor mutatunk pár hasznos tanácsot a megvalósításhoz. A kétoldalas változatnál mindig az első oldal a mérvadó, itt legyenek a lényegesebb információk, mert azzal is számolni kell, hogy vannak, akik sosem nézik a kártya másik felét. A neved, titulusod és a cég neve feltűnő legyen, mert ezek a legfontosabb elemek közé tartoznak, amire elsőként ránézünk, vagy először megkeresünk. Az adatok olvasása fentről lefelé és balról jobbra történjen, vagyis felülre és bal oldalra kerüljenek a fontosabb dolgok, például a logó, ami nagy felbontású legyen, hogy odavonzza a tekintetet. Az elérhetőségek legtöbb esetben az alsó részen kerülnek elhelyezésre.

A kártyán szereplő feliratok, tudnivalók a piacod szereplőinek szóljanak, közöld velük röviden, hívd fel a figyelmüket, hogy te vagy a megoldás a problémáikra.

Mire figyeljünk még?

Működőképes tud lenni, ha elhelyezel olyan képet, ami utal arra a minőségre, amit tőled kap az ügyfeled, ez utat mutathat feléd. Tegyél egy szlogent vagy a tevékenységedre utaló idézetet, nagyobb esélyed lehet egy új üzletre. Lényeges lehet, hogy készíttess vastagabb vagy különlegesebb névjegyet, mint a versenytársaid, mert sokakban azt az érzést váltja ki, hogy igényesebb vagy, színvonalasabb tevékenységet nyújtasz, mint más. Olyan színt válassz, amire azonnal odafigyel a leendő ügyfél, amiről nem tudja könnyen levenni a szemét, mert valószínűbb, hogy így jobban fog emlékezni rád. Ha túl sok adatot kellene megjeleníteni, használd a QR-kódot, így könnyen megtalálja üzlettársad a weboldaladat, és a fontos adatokat rólad vagy a cégedről.

A névjegykártyánál fontos tényező, hogy olyan képet mutasson rólad, ami felkelti az érdeklődést, nagy eséllyel hoz leendő ügyfeleket, hogy bizalommal forduljanak hozzád, és az üzletkötést elősegítsék. A hagyományos névjegykártya előnyei között felsorolhatjuk azt a fontos szempontot, hogy a személyes kapcsolat kialakítása még mindig előnyt élvez sokaknál. Könnyű egymással kicserélni a kis papírlapot, közben szóban is megerősíteni a rajta szereplő információkat.

A digitális kártya felszínre tör

A mai elektronikus világunkban már megjelent a modern digitális névjegykártya. Rendkívül könnyen használható, az okostelefonokat csak össze kell érinteni, és a kártyán lévő információk máris megjelennek a másik fél eszközén, sőt villámgyorsan adatot is cserélhetünk, melyek névjegyzékbe azonnal lementhetők. Kétségkívül igazán költséghatékony és környezetbarát megoldás.

A hagyományos vagy a digitális névjegykártya összehasonlításáról a CardInMove-nál tájékozódhatunk bővebben.

KategóriákINFÓ