Jóllehet pár évtizeddel ezelőtt nem igazán fektettek nagy hangsúlyt a színek kiválasztására, amikor a lakberendezésre került a sor, ma már szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a színeknek hatása van. Sőt, kutatások egész sora foglalkozott azzal, hogyan befolyásolják a színek az ember hangulatát, illetve a fordított esetet is vizsgálták: a különféle személyiségtípusokhoz melyik színek illenek leginkább.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉppen ezért, amikor az otthonod berendezésére kerül sor, akkor érdemes alaposan átgondolni a választásodat! Mai cikkünkben ebben próbálunk segítséget nyújtani.

Melyik típusba tartozol?

Mivel alapvetően a személyiséged fogja meghatározni az otthonodat, ezért jó, ha kideríted, hogy évszak szerint melyik típusba tartozol, mielőtt vad vásárlásba kezdesz a Prémium bútoráruház dekorációs részlegén. Természetesen a széles választék és a pazar színek mindenkit csábítanak, de jó, ha csak olyan termékeket vásárolsz, amelyek között igazán jól is fogod érezni magad.

De nézzük is a négy típust!

  • A tavasz: Az üdeség, a frissesség a könnyed színeket vonzza, a zöld minden árnyalata helyet kaphat a lakásban vagy házban.
  • A nyár: A legforróbb és sokszor legpasszívabb évszak a megfakult kék, a fáradt rózsaszín és a lágy lila, fukszia vagy hortenzia színeit jeleníti meg.
  • Az ősz: A színkavalkád erős árnyalatokat használ, amelyek még élettel teliek: az okkersárga, a gesztenyebarna, a a rézvörös vagy a szilvakék mind-mind pazar őszi hangulatot teremt.
  • A tél: Az extrovertált emberekhez illő évszak, amelynek a jeges téli színeit kitűnően ellensúlyozza egy erős piros, kék, pink vagy sárga árnyalat.

De persze senki nem mondta, hogy ennek állandóan így kell kinéznie, hiszen bátran variálhatod is a színeket!

Váltogasd a dekorációkat évszak szerint!

Persze az a legjobb, ha évszakonként, azaz szezonálisan váltogatod a dekorokat, hiszen más kell, hogy hangsúlyos legyen tavasszal, a húsvéti ünnepek közeledtével, más a forró napokon, amikor az otthon hűvősében pihenjük ki a szabadtéri koncerteket és a kerti partikat. Megint más a szomorkás őszi napokon, amikor a természet még egy utolsó csodát a szemünk elé tár, és persze más télen, amikor a karácsony, a kuckózás és a meghitt családi esték határozzák meg az otthon hangulatát.

Érdemes tehát betárazni, nem muszáj egyszerre megvenni mindent, folyamatosan lehet gyarapítani az évszaknak, ünnepnek megfelelő dekorációs kellékeket!

Élj bátran a színekkel!

Aligha van annál leghangolóbb, mint amikor egy otthon színtelen és fakó, hiszen az minden, csak nem csábító. Ha hiányoznak belőle az otthonos, barátságos színek, a lakók ízléséről árulkodó dekorációk, akkor az otthon érzete vész oda, és marad belőle egy sima lakás vagy ház.

Szerencsére a Prémium bútoráruház számtalan dekorációval, gyertyával, kaspóval, tükörrel, órával, szőnyeggel és különféle textíliákkal vár téged, hogy minden évszaknak és természetesen a személyiségednek megfelelő enteriőrt tudj megalkotni!

KategóriákINFÓ