Az előző évtized egyik nagy technológiai újítása kétségkívül a vezeték nélküli füllhallgatókhoz köthető. Ma már szinte minden műszaki cikkeket (is) forgalmazó üzletben elérhetőek, és egyre többen cserélik le rájuk a hagyományos, kábeles fej- és fülhallgatókat. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



Azok a fránya vezetékek!

Tegye fel a kezét az, aki még nem került soha agyvérzés közeli állapotba a vezetékes fülhallgatója miatt! Senki? Érthető. Ezek a galád kábelek ugyanis roppantmód meg tudják keseríteni az ember életét, de egy Tok-Shop.hu-tól vásárolt Bluetooth fülhallgató újdonsült tulajdonosaként mindez már csak egy rossz emlék marad.

Ugyanakkor a pulzus még mindig jól érezhetően felgyorsul ama emlékezetes pillanatok felidézésére, amikor például a vezeték szálszakadásos lett, és a fülhallgató egyik felében hol elhallgatott, hol megszólalt a zene. Vagy amikor hosszú perceket kellett tölteni azzal, hogy a szénaboglyára hajazó kábelköteget kibogozzuk, ami valamilyen rejtélyes okból másnapra ugyanúgy összegubancolódott.

De említhetnénk még az olyan “finomságokat” is, mint amikor a nagy kapkodás közepette sikerült a vezetéket becsípni a táska vagy a kabát cipzárja közé, utána pedig már csak imádkozhattunk, hogy még működjön a füles. 

Illetve ne feledjük el azt sem, amikor egy hirtelen mozdulat eredményeképp véletlenül megrántottuk a kábel másik végéhez csatlakoztatott laptopot vagy telefont. Egy-egy ilyen manővert a jack csatlakozó, de akár a komplett készülék is bánhatott, ha mondjuk leesett az asztalról. Egy szó mint száz, a vezetékes fülhallgatók bár az életünk fontos részei voltak, mégis bőven volt okunk utálni őket. Szerencsére ez már a múlt.

Búcsú a kábelektől

A vezeték nélküli fülhallgatók olyan szabadságot adnak, amit korábban el sem tudtunk képzelni. A telefonod az asztalon hever, miközben te a fülesen a kedvenc dalaidat hallgatva mosogatsz vagy teregeted a ruhákat? Ez ma már abszolút megvalósítható. Nem kell többé a mobilodat a zsebedben tartani, ugyanis a Bluetooth hatósugara még zárt térben is több méterre kiterjed, így nem muszáj kartávolságon belül lennie.

Sőt, a legtöbb füles arra is alkalmas, hogy a hangerőt szabályozd vagy a zenék között lépegess vele, így ezen okokból sem kell a telefonod után nyúlnod. Ezeknek a készülékeknek az előnyeit a sportos életmódot folytatók is a messzemenőkig kihasználják, hisz végre nem kell edzés közben állandóan odébb lökni a zavaró kábeleket. 

Telefonálj szabadon!

Ha te is sokat csevegsz telefonon, biztosan nagyon zavar, hogy a készülék miatt az egyik kezed gyakorlatilag foglalt, ami nagyban megnehezít például egy bevásárlást. A Bluetooth fülhallgatók azonban e téren is verhetetlenek, hiszen a mobil nyugodtan maradhat a zsebben vagy a táskában, így is zavartalanul beszélgethetsz a vonal másik végén lévő féllel.

Ráadásul sok készülék aktív zajszűrőt is tartalmaz, ami csillapítja a zavaró környezeti hangokat, de nem némítja el teljesen, hogy észrevedd, ha például egy mentőautó közeleg, miközben át akarsz kelni az úton.

KategóriákINFÓ