Az tény, hogy nem feltétlenül a ruha teszi az embert, főleg nem, ha sportolásról van szó. Egy nem megfelelően kiválasztott ruházat azonban igen kellemetlenné tudja tenni az edzést, sokszor akár még akadályozhatja is azt. Amikor valaki mozgásformát választ és kezdőként nekilát sportolni, akkor ezek az emberek gyakran tanácstalanok, hogy mit kellene felvenni az edzés során. Gyakran még a régóta futók, biciklizők is találkozhatnak olyan dolgokkal, amiket nem értenek. 

A cikk a hirdetés után folytatódikEbben a cikkben olyan tippeket osztunk meg, amelyek segíthetnek abban, hogy könnyebben találjunk magunknak sportruházatot. 

Komoly elvárásoknak kell megfelelni

A piac az elmúlt években ezen a területen igen sokat fejlődött, manapság szinte már bárki vehet magának minőségi darabokat. Nem véletlen, hogy egyre többen választják a Borgo.hu sportruháit is, hiszen itt kizárólag tartós és jól használható kiegészítőket vásárolhatunk. A sport az elmúlt században vált ennyire népszerűvé. Ennek köszönhető, hogy a ruhákkal szemben is egyre több az elvárás, így fontos a kényelem, a megfelelő védelem eső vagy szél esetén, valamint nem elvetendő szempont az sem, ha gyorsan szárad. Sokak számára emellett nem árt, ha az adott felső vagy nadrág még jól is néz ki, de ez általában már csak részletkérdés. 

A kezdők gyakran esnek abba a hibába, hogy itt is a divatot akarják követni, pedig belegondolva edzés közben senki sem azt fogja nézni, hogyan áll rajtunk az adott darab. Persze fontos, hogy itt is kifejezzük az egyéniségünket, azonban a profik már tudják azt, amit az amatőrök még nem, hogy sokkal jobb a minőséget megfizetni, mint a kinézetet. 

Az anyag kérdése

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen anyagból készül egy jó sportruha. Itt több lehetőségünk is van, hiszen akadnak szintetikus és pamut anyagok is. Aki a régi, olcsó és egyszerű megoldást kedveli, annak remek választás lehet a pamut, hiszen elszívja a bőrről a nedvességet, viszont itt érdemes ügyelni arra, hogy magában is tartja azt. Nehezen szárad, így egy nem túl meleg nyári napon akár még megfázásos tüneteket is okozhat. 

Ezzel szemben a szintetikus anyagból készült futós felsők, nadrágok, edzőruhák esetében több anyagot szőnek össze, mint az elasztán vagy a poliészter, így a szövet sokrétű tulajdonsággal segíti a mozgást. Remekül szellőzik, könnyen szárad, ráadásul nem gyűrődik és nem is szakad el olyan könnyen. 

Bent vagy kint?

Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy kint vagy bent fogunk-e edzeni. Nem ugyanolyan ruhára lesz szükség a szabadban és az edzőteremben, hiszen odakintre nem árt rétegesen öltözködni, főleg az ősztől tavaszig tartó szezonban, hiszen bármikor elkaphat minket például egy erős vihar. 

Ráadásul a cipő tekintetében is másra lesz előnyös. A megfelelő lábbeli talán még fontosabb, mint a ruházat, hiszen sokan még mindig elhanyagolják a lábukat, aminek pár hét alatt sérülés lehet a vége. A lényeg, hogy futáshoz futócipőt válasszunk, míg súlyemeléshez, spinninghez elegendő egy sportcipő. 

KategóriákINFÓ