Szinte minden nap új vállalkozásötlettel találkozunk az interneten, ezek között a legnépszerűbb a szoláriumstúdió nyitásának gondolata. Valamilyen oknál fogva az emberek egy kicsit könnyelműen kezelik ezt a szakterületet, pedig rendkívül nagy felelősséggel jár egy ilyen üzletet fenntartani. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



A következő cikkben tehát most összeszedtük azokat a szempontokat, amelyeket be kell tartanunk, ha szeretnénk az elképzelésünk mellett kiállni.

Pontosítsuk a terveinket!

A szoláriumstúdió működtetése egy jó üzleti befektetés, de emögött rengeteg munka van. Ha viszont azt szeretnénk, hogy a gépek hosszú távon jól hasznosíthatók legyenek, akkor érdemes az üzembe helyezést műszaki szakemberre bízni. De sokan még odáig sem jutunk el, hogy kiválasszuk azokat a speciális szoláriumgépeket a Hollandimpex KFT kínálatából, amelyek valóban megbízható alkalmazást biztosítanak a vendégek számára. A cég szerint nagyon sok teendőnk van egy üzlet nyitása előtt, és mi most megosztjuk veletek, hogy pontosan melyek ezek a feladatok. 

Egyrészt ott van a telepítéshez szükséges hely kialakítása, másrészt figyelembe kell venni a geometriai, elektronikai és szellőzéstechnikai feltételeket is. 

Mi alapján mérlegeljünk? 

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol nyitnánk meg a üzletet, ha ezt földrajzilag sikerült behatárolni, akkor a helyiségeken belül a szolárium helyét szintén meg kell határoznunk. A gépet a kabinnak természetes vagy mesterséges szellőzéssel kell ellátnia. Fontos, hogy a kabin ne érjen a plafonig, mivel ily módon gátolnánk a levegő szabad áramlását. 

A könnyen tisztítható, hidegburkolatos területet, valamint a könnyűszerkezetes elemeket részesítsük előnyben! A kabin méretét több tényező befolyásolhatja, ám általában a szolárium alapterületével plusz 10-20 cm-rel kell kalkulálni. Emellett a kényelmes öltözéshez is biztosítanunk kell még helyet. 

Elektronika és légtechnika

A profi szoláriumok tulajdonképpen három fázist igényelnek. 3X20-25A áramerősséggel tudnak üzemelni.

Mivel a szolárium hőt termel az üzemidő alatt, emiatt az elhasznált levegő elszállításáról és a friss levegő utánpótlásáról is gondoskodnunk kell. A nagyobb teljesítményű berendezések már légkezelő rendszerrel is el vannak látva, de a helyiségből elszívott levegő helyére szintén friss levegőt kell bevezetni. A légkezelő rendszereknek számos típusa ismert, ám ennek kiválasztását a helyiség, a gép mérete és teljesítménye határozza meg. 

Láthatjuk tehát, mennyi feltételnek kell eleget tennünk, ha tényleg új üzlettel gyarapítanánk a szoláriumpiac kínálatát.

KategóriákINFÓ