A rendezettség, amikor mindennek megvan a helye, nemcsak a nappaliban, a hálóban, a gyerekszobában, de a fürdőszobában is jól mutat, és nagyban megkönnyíti a rendrakást, takarítást is.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz intim helyiségek berendezéséhez ajánlatos kizárólag erre a célra készült bútorokat használni, ezek ugyanis ideálisan a vízgőznek, párának ellenálló anyagokból készülnek, így hosszú ideig megőrzik épségüket és szépségüket. Emellett praktikusak, funkcionálisak, így a fürdőben használt kellékeknek, eszközöknek megfelelő helyet biztosítanak. A fürdőszobabútorok közül választhatunk ízlésünknek, a helyiség stílusának megfelelő darabokat, óriási választékot találni a szaküzletekben. 

Mire van szükség egy fürdőszobában?

Az eltérő tisztálkodási szokások, a használt szépségápolási termékek, eszközök sokasága más-más tárolási megoldásokat kíván, amelyek közül alapvető megoldás a mosdókagyló szekrénnyel, tükörrel. Ez a típusú összeállítás tartalmazza ugyanis mindazokat, amelyeket egy fürdőszobában többnyire használunk, hiszen egy tükörre, egy mosdóra mindenképpen szükség van, és hasznos, ha néhány holmi, törölköző számára is van pakolóhely. Éppen ezért kis méretű fürdőkbe ideális és nélkülözhetetlen.

Nagyobb alapterületű fürdőkben, illetve ahol több családtagnak kell helyet biztosítani a tisztálkodáshoz, további mosdókra és szekrényekre, polcokra is szükség lehet, hogy kényelmesen elférjen mindenki. De a fürdőszoba kialakítása, a funkciók sokasága is szükségessé teheti a további berendezések beszerzését, de lehetőséget biztosít némi luxus becsempészésére is.

A fürdőszobabútorok sajátosságai

A fürdők klímája tartós, a nedvességnek ellenálló bútorok beszerzését követeli meg, hiszen csak ezek biztosíthatják hosszabb időn keresztül a zavartalan használatot, illetve a berendezések esztétikáját. Ráadásul a fürdőszobabútorok méretezése is jobban megfelel a tisztálkodáshoz használt kellékek, kiegészítők méreteinek.

A tömörfa bútorok rendkívül tartósak és szépek maradnak párás körülmények között is, de nagyszerűek lehetnek a tartós bútorlapokból ilyen célra készült darabok is. Az anyagválasztást, a bútorok típusát meghatározhatja az is, hogy milyen stílusú fürdő kialakítását tervezzük. 

Milyenek az ideális fürdőszobabútorok?

Választhatunk egy-egy darabot is, de komplett garnitúrák megvásárlására is van lehetőség, így nem kell azzal foglalkozni, hogy méretben vagy stílusban illenek-e egymáshoz. 

A nyitott polcok – amennyiben megfelelő tárolókosarakat helyezünk el rajtuk – rendkívül mutatósak lehetnek, azonban a takarítást nem könnyítik meg. Amennyiben ez fő szempont, érdemesebb zárható, ajtós vagy fiókos szekrényeket beszerezni. Ezeknek megvan az az előnye is, hogy minden helyzetben rendezettnek tűnnek. 

A fiókos szekrények praktikusak, jól pakolhatóak és használhatóak. A hagyományos, lábakon álló szekrények stabilak, áthelyezésük is egyszerű, ezzel szemben a falra rögzíthető bútorok megkönnyítik a takarítást és modernek.

KategóriákINFÓ