Ha fel kellene sorolni öt dolgot, ami stresszes tud lenni a mindennapos vezetés során, a parkolás biztosan közöttük lenne mindenkinek a listáján. Nemcsak arra gondolunk, hogy egyre nehezebb üres helyet találni a nagyobb városokban, de maga a parkolás elindítása és a fizetés is bonyodalmakat tud okozni.

A cikk a hirdetés után folytatódikVan megoldás: a mobilparkolás mindenki számára elérhető

Az egyik legjobb módszert bárki elérheti, csak egy okostelefon kell hozzá és a VoxPay applikáció letöltése. Ez mind a két nagyobb alkalmazás-áruházban elérhető (Google Play, AppStore). A letöltés és telepítés után jöhet a regisztráció. Ez egyszerűen megoldható egy e-mail cím vagy a Facebook-fiók segítségével. Természetesen a számlázási adatokat is meg kell adni, valamint a sikeres fizetéshez társítani kell egy bankkártyát a profilhoz vagy fel kell tölteni az egyenleget banki átutalással, esetleg bankkártyás fizetéssel.

A mobilparkolást akkor vehetjük igénybe, ha a rendszámot is megadtuk. Ha mindezekkel kész vagyunk, akkor bele is vethetjük magunkat a leghatékonyabb parkolási módszerek közé. Az egyik ilyen például az automatikus zónameghatározás GPS segítségével.

Itt tulajdonképpen semmi dolgunk nincs, csak a GPS-re kell bízni magunkat, hogy megtalálja a pontos tartózkodási helyünket. Ha azt látjuk, hogy nem mérte be jól a pozíciónkat, akkor manuálisan tudunk rajta korrigálni, hogy semmilyen kellemetlenség ne érjen minket. A parkolást egy gombnyomással elindíthatjuk és már mehetünk is a dolgunkra.

Ezenkívül van lehetőség a zónakód manuális megadására és a kedvenc helyek kilistázására, valamint a hagyományos módszerek közül is választhatunk: SMS küldés vagy telefonhívás. 

Kényelmesebb parkolás a mindennapokban

Gyakori probléma, ha egy új városrészen vagy városban kell parkolni, hogy nem tudjuk pontosan melyik zónában is vagyunk, hol és mennyit kell fizetni. Egy alkalmazás ezen pillanatok alatt segít, megmutatja az elérhető lehetőségeket, melyek közül választhatunk.

Amiatt sem kell aggódni, ha egyszerűen elfeledkezünk a parkolásról, mert az alkalmazás értesítést küld, ha már kezd lejárni a “foglalásunk”. Egy gombnyomással pedig automatikusan meg is tudjuk hosszabbítani azt, hogy még kényelmesebb legyen az egész művelet.

Parkolás modern megoldásokkal

Egy ilyen alkalmazás sokkal többet tud nyújtani, mint egy egyszerű jegyautomata. Minden aktuális változásról és kedvezményről azonnal értesülhetünk. A parkolás gyerekjáték lesz, de ezenkívül még akár az autópálya-matricát is megvásárolhatjuk az applikációban.

Ma már számtalan területen használnak alkalmazásokat annak érdekében, hogy kényelmesebb legyen az adott művelet. A csekkeket is be tudjuk fizetni ilyen módon, de filmet is tudunk nézni ezeken az “apró” eszközökön.

A mobilparkolás napjainkban már egyre népszerűbb és érdemes ezt a megoldást választani, mivel rengeteg felesleges stresszt kerülhetünk el a segítségével.

KategóriákINFÓ