Ismered az érzést, amikor valamit nagyon szeretnél, bele is adsz apait, anyait, majd amikor végzel, öröm helyett csalódottságot élsz át, mert nem teljesen úgy sült el a dolog, ahogy szeretted volna? Ahhoz, hogy a bútorfóliázás során ne érjen csalódás, olvasd el cikkünket, ahol rávilágítunk a fóliázás rejtett buktatóira, amit ezután így már könnyedén el fogsz tudni kerülni. 

A cikk a hirdetés után folytatódikNem megfelelő eszközöket használsz

Sokan elnagyolják a fóliázás eszközigényét, és úgy gondolják, hogy felesleges a speciális simító, azonban Fóliás Juci fóliázóeszközeinek segítségével tökéletesen lehet feltenni az anyagot.

Ha ezt kihagyod, ehelyett keresel otthon valami hasonló dolgot, például egy bankkártyát, és ezzel próbálod kiterelgetni a bubikat a fólia alól, akkor ez bizony nem fog maradéktalan sikerrel járni! Sőt, még az anyag felületét is megsértheted vele, így garantálható, hogy az eredmény láttán szomorúan fogod ingatni a fejedet.

A fóliázókészlet fillérekbe kerül, ezért az anyag mellé rendeld meg, és ne sajnáld rá a pénzt. Ellenkező esetben a bútor végül nem olyan lesz, amilyennek elképzelted, és az anyag is kárba vész.

Rosszul számolod ki a kellő anyagmennyiséget

Azt ajánljuk, hogy pontos méretekkel rajzold le egy papírra a felületet, és ez alapján számold ki a kellő mennyiséget. Erre mindenképpen hagyj rá kb. 10%-ot, és így add le a rendelést. Ha túl kevés anyagot rendelsz, akkor a munka közepén vagy épp az utolsó pillanatokban elfogy a fólia, te meg ott állsz a félkész mű előtt és rágod a kefét, hogy nem tudod befejezni.

Ráadásul az utánrendelés plusz idő, plusz költség, és még az is lehet, hogy nem lesz teljesen színazonos a következő adag.

A kicsi felületekkel kezded a fóliázást

Egy kis anyag ide, egy kis anyag oda, és már el is vagdostad az anyag javát. Mire a nagy felületekhez érsz, megrémülve veszed észre, hogy nem jön ki a matek. Ennek elkerülése érdekében mindig a nagy felületekkel kezdj, és a maradékból hozd ki a kisebbeket.

A rossz indítás rossz folytatást eredményez

Minden az első mozdulattól függ. Ha ez nem egyenes, akkor félremegy az egész, ráncolódik, csúnya lesz. Csak akkor kezd el a védőfóliát lehúzni, ha jó szögben áll a fólia és rendben illeszkedni fog a felületre.

Apropó, a védőfólia

Soha ne húzz le egyszerre nagyobb darabot belőle, csak fokozatosan, és közben folyamatosan használd a simítót, hogy ne maradjon a ragasztó alatt buborék, így sima és szép felületet fogsz kapni. Közben a fóliát tartsd el a felülettől, de ne húzd el nagy erővel, mert akkor megnyúlhat!

A hajszárítóval vigyázni kell!

A fólia simán ráragad a megtisztított sima felületre, a hajszárítót kizárólag az íves részeknél használd, ahol valóban szükséges. A felesleges hajszárítózás hatására a fólia megnyúlhat, hullámosodhat.

Nem figyeltél a mintára?

A mintás vagy a faerezetes fóliák esetében mindig figyelj az erezet irányára és egymásba csatlakozására, különben a látvány zavaros lesz.

Ha gondot fordítasz a fenti dolgokra, akkor a felújítás végén gyönyörű új bútorok, használati tárgyak színesítik otthonodat, és a sikerélmény garantált lesz!

KategóriákINFÓ