Fényűzés, luxus, elegancia és stílus. Ezek a szavak jutnak az eszünkbe a limuzin szó hallatán. Napjainkban bárki bérelhet néhány órára limuzint, és szerencsére sokféle jármű akad a szolgáltatások kínálatban. De ez a cikk most nem erről fog szólni. Inkább olyan lenyűgöző, extrém limókról szeretnénk írni, amelyek megismerését követően újraértékeljük a limuzinok szerepét.

A cikk a hirdetés után folytatódikA limuzinbérlés napjainkban…

A limuzinok már évekkel ezelőtt belopták magukat az emberek szívébe, ami teljesen érthető, tekintve, hogy mindenki szívesen utazik úgy, mint az amerikai elnök. A számunkra fontos eseményeket megünnepelhetjük egy limuzinos úttal, de akár egy felejthetetlen városnézés erejéig is a járműbe szállhatunk. A VIP Limuzin egy olyan szolgáltató, amely mindezt lehetővé teszi számunkra. A limousine rental Budapest szolgáltatásnak köszönhetően a főváros nevezetességeit is megtekinthetjük. 

A világ legérdekesebb limuzinjai

A világ leghosszabb limuzinja 30,5 méter, amely az American Dream nevet kapta. Az alapja nem más, mint egy 1970-es Cadillac Eldorado volt. Az egyedi monstrumot folyamatosan bővítették, fejlesztették, és az értékét 4 millió dollárra becsülték. 26 keréken gurult, két motor hajtotta, és igen, két sofőr vezette!

Még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. Volt benne vízágy, masszázsmedence, sőt még egy helikopterleszállóval is büszkélkedhetett. Sajnos ma már csak kísérleti alany, ugyanis a New York-i Autoseum felnőttképzési iskola diákjai gyakorolnak rajta. 

A Ferrari 360 Modena járműben akár 8 utas is kényelmesen elfér. Az ára 390.000 dollár, és a világon a második leggyorsabb limuzin a 266 km/h-ás sebességével. 6 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

A Midnight Rider is szerepel a Guinness Rekordok könyvében, ugyanis egy 22.933 kg-os, 21 méter hosszú és 22 kerékkel rendelkező járműről beszélünk. Akár 40 utas is utazhat vele, s a kamionlimuzinban 1800 Wattos hangrendszer működik.

Szuperhősök, királyok és limuzinok

Az ikonikus Batmobile is életre kelt. Ennek alapja egy Corvette, amelyhez különleges formavilágot társíthatunk. A fékezést támogató hátsó szárnyak denevérszárnyakat mintáznak, nem is beszélve a rakétavetőről és a sugárhajtóműről. 

De ez még nem minden! Készítettek már repülőből is limuzint! A Boeing 727-es repülőgép és a Mercedes Benz busz szerelemgyereke ez az autó, ami 40 utast fogad be és 11 tonnát nyom. Kandalló, süllyesztett nappali, táncparkett és nagyképernyős televízió is található benne. 

Említést érdemel még a brunei szultán Rolls Royce Silver Spur limuzinja, ami a világ egyik legdrágább limuzinja, a Harley Davidson motorral ellátott motorlimuzin is. 

A fentebb említett autók bizonyítják, hogy nem láttunk még mindent. Habár ezek egy része már nem elérhető, ami pedig igen, az valószínűleg a csőd szélére juttatna minket, attól még mi is bérelhetünk náluk jóval szerényebb járműveket. 

KategóriákINFÓ